Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп поднесе публично извинение за свои сексистки коментари за жените

| обновено на 08.10.16 в 19:33
Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп беше принуден да се извини публично за поредните си обидни и сексистки коментари за жените.

Във видеозапис от 2005 година милиардерът заявява, че можеш да направиш всичко с една жена, стига да си звезда. Разкритието на вестник "Вашингтон пост“ доведе до бурни реакции срещу Тръмп, включително и от собствената му партия.

В отговор, кандидатът за президент, който ще се яви утре на телевизионен дебат с опонента си Хилари Клинтън, заяви, че обещава да бъде "по-добър човек“. Тръмп не пропусна да нападне кандидата на демократите, като намекна за сексуалните забежки на съпруга на Хилари - бившия президент Бил Клинтън.

Казвал съм и съм правил неща, за които съжалявам. Думите, които бяха разпространени днес в това видео на десетки години са едно от тези неща! Казвал съм много глупави неща, но има голяма разлика между думите и действията на различните хора. Бил Клинтън е този, който действително е оскърбявал жени, а Хилъри е тормозила и атакувала, засрамвала и заставяла неговите жертви, посочи Тръмп, както и определи разпространените от американското издание кадри като "разсейване" от по-големи политически въпроси.

Милиардерът публикува изявление във Фейсбук:

 Никога не съм казвал, че съм перфектен. Нито съм се преструвал на някой, който не съм. Правил съм неща, за които съжалявам и едно от тях са думите, които се появиха днес в повече от 10-годишен запис. Всеки, който ме познава, знае, че тези думи не са отражение на личността ми. Казал съм ги, сгрешил съм, извинявам се. Но това е отвличане на вниманието от важните неща, пред които сме изправени днес. Ние губим работните си места. В по-малка безопасност сме, отколкото преди 8 години. И Вашингтон е в пълен банкрут.

Преди малко Тръмп заяви пред електронното издание на вестник "Уолстрийт джърнъл", че няма намерение да изтегля президентската си кандидатура.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени