Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко въоръжени спецчасти евакуираха квартал в германския град Кемниц

| обновено на 08.10.16 в 18:13
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тежко въоръжени спецчасти евакуираха квартал в германския град Кемниц малко преди обяд. Полицията съобщи, че има сигнал за готвен терористичен атентат и помоли хората да не напускат домовете си.

Малко преди обяд десетки тежко въоръжени полицаи обградиха квартал „Фриц Хекерт“ в саксонския град Кемниц. В социалната мрежа Туитър полицията съобщи, че има опасност от атентат. Един блок в квартала е евакуиран, хората в останалите сгради имат забрана да излизат навън и са помолени да следват указанията на полицията. Към 13 часа в евакуирания блок се чу силна експлозия, за която властите съобщиха, че е част от акцията на полицаите. Те обаче не са успели да засегнат издирвания от тях атентатор. Става дума за 22-годишен сириец от региона на Дамаск, съобщи полицията по-късно. Той е успял да избяга и бе обявен за издирване. Според местната телевизия акцията на полицаите е започнала още през нощта, след като е получен сигнал за човек, опасан с колан с взривове. Той не е открит, но в жилището му са намерени големи количества експлозиви.

Германската полиция съобщи, че е задържала двама души в Кемниц, в източната провинция Саксония, във връзка с осуетения по-рано днес там бомбен атентат, предаде Ройтерс.

От съобщението не стана ясно дали сред арестуваните е роденият в Сирия 22-годишен Джабар ал Бакр, в чийто апартамент по-рано са били открити експлозиви.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени