Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР издирва три деца, изчезнали от Дом за настаняване в столичния квартал "Люлин"

| обновено на 08.10.16 в 17:29
Снимка: МВР

МВР издирва 3 деца, изчезнали от Дом за настаняване от семеен тип в столичния квартал "Люлин". Става дума за 2 момичета и едно момче, които са в неизвестност от вчера.
3-те деца, които МВР издирва, не са се върнали вчера от училище. 
Те са изчезнали от двора на  56-то СОУ.
Това съобщи Ива Веселинова - директор на центъра, където са настанени децата:

Момченцето отишло да изпрати двете момиченца до 56-то, и повече не е отишло на училище. Те са влезли в двора на училището, но не са влезли в час. Интересното е, че те винаги се обаждат до обяд по четири пъти най- алко, при най-малък проблем. Поддържаме чудесна връзка с двете училища, но този път за зла участ никой не се обади, че ги няма на училище.
Ние подадохме сигнал, разбира се, в девето районно. Надявахме се, че това е някаква кратка детска щуротия, че децата ще се приберат малко по късничко, но за съжаление не се прибраха.
Едното момиченце в интерес на истината е настанено отскоро при нас, съвсем отскоро, но тя пък не е била дете в институция, а другите две деца от много години са в институция, никога не са бягали, те са чудесни деца, ходят на училище. Те са шести, седми клас, самички ходят на училище.

Първото дете - Димитър Методиев на 13 години е високо около 160 сантиметра с черна къса коса и нормално телосложение.
Второто дете - Мая Пенчева, също на 13 години е високо около 160 сантиметра, с дълга до раменете кестенява коса. 
Третото издирвано дете - Иванка Димитрова е на 14  години. Висока е около 160 сантиметра с дълга кестенява до раменете коса, бяло продълговато лице. 

Хората, които познават децата или могат да помогнат с информация за тях, да сигнализират в МВР или в най-близкото поделение на полицията, или на телефон 112.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна