Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп е атакуван безпощадно заради вулгарни и сексистки коментари

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

В САЩ бившият държавен секретар Кондълиза Райс се присъедини към републиканците, които призовават Доналд Тръмп да се оттегли от кандидат-президентската надпревара. Райс написа във Фейсбук, че като републиканка се надява да подкрепя някой, който има достойнството и позицията да претендира за най-висшия пост в най-великата демокрация на земята.

Бившият губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер също оттегли подкрепата си за Тръмп. В изказването си Шварценегер припомня на колегите си републиканци, че не само е приемливо да изберат страната пред партията, но това е и тяхно задължение.

Тези изявления идват скоро след скандала, породен от вулгарните и сексистки коментари на Тръмп по адрес на жените, разпространени във видеозапис от американската преса.

Самият Тръмп заяви пред "Уолстрийт джърнъл", че няма намерение да се отказва от надпреварата за Белия дом. В Сейнт Луис, щата Мисури, се очаква вторият му телевизионен дебат с противника му от Демократическата партия Хилари Клинтън.

Междувременно един от най-известните холивудски актьори, Робърт де Ниро, засипа със сарказъм Доналд Тръмп. Вестник "Вашингтон пост" публикува на интернет страницата си видеозапис на двукратния носител на "Оскар" за кампанията "Гласувай за бъдещето". В нея участват цяла плеяда звезди от Холивуд, като целта е да мотивират американците да участват в изборите, а не да агитират за или против някого от кандидатите.

Де Ниро обаче само за около минута изрича няколко десетки обиди срещу Тръмп. Ето част от тях:

Той е толкова крещящо глупав. Той е боклук, куче, прасе, измамник, цар на глупостите - изтривалка, която не знае какво говори. Не е подготвен, не му пука. Мисли, че ще изиграе обществото. Не си плаща данъците. Той е идиот. Колин Пауъл го каза най-точно: Той е национална катастрофа. Той е срам за тази държава. Толкова се ядосвам, че тя се докара дотук. Този глупак, тази мижитурка стигна толкова далече.

73-годишният Де Ниро казва още, че му се иска да удари Тръмп с юмрук в лицето. За разлика от неговото, посланията на Ан Хатауей, Едуард Нортън, Самюъл Джаксън и Джулия Робъртс са далеч по-безпристрастни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна