Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев преди мача със шведите: Ще има промени в състава

Петър Хубчев
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Петър Хубчев изисква всеки от играчите да даде максимума от възможностите си в днешния квалификационен мач за световно първенство срещу тима на Швеция. Важно е всеки да даде максимума от своите възможности. Някои имат по-големи възможности, други по-малки, но важното е всеки от играчите да даде всичко, на което е способен, каза Петър Хубчев.

България гостува на "Френдс Арена" в Стокхолм три дни след загубата от Франция с 1:4. Едва ли ще забравим 100 процента загубата от Франция, но сега трябва да се концентрираме върху мача с Швеция. Ще има промени в състава. Нормално е да има умора при два тежки мача в рамките на 3 дни и затова ще има нови в отбора, коментира Петър Хубчев на пресконференцията преди мача.

Той не смята, че Швеция ще промени стила си на игра след напускането на звездата Златан Ибрахимович. Може би напускането на Ибрахимович е загуба за Швеция, но това едва ли ще промени техния стил на игра. Шведите разчитат повече на силов футбол, на дълги топки, физически са много добре. Ще опитаме да противодействаме, но истината е, че играем много трудно срещу Швеция. Надявам се да променим тази тенденция. Като цел ще опитаме да владеем повече топката, каза още Хубчев.


Какво още каза Петър Хубчев пред пратеника на БНР Борислав Нинов може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна