Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвио Данаилов: Убеден съм, че КАС ще реши в наша полза

Силвио Данаилов: Убеден съм, че КАС ще реши в наша полза
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Убеден съм, че КАС ще реши в наша полза. Искам да подчертая, че в момента Българският шахматен съюз не е отстранен, а е със замразено членство, докато тече делото. Илюмджинов плаща на няколко некадърници в България, за да правят интриги, това заяви президентът на БФ по шахмат Силвио Данаилов пред журналисти.

Членството на българската организация в двете федерации беше замразено през миналия месец, а Данаилов беше наказан за година и половина от Етичната комисия на ФИДЕ заради обвинение във финансови злоупотреби на Европейско първенство за младежи в Будва през 2013 година.

Данаилов съобщи, че по време на наложеното му 18-месечно наказание, той ще бъде представляван на международните форуми от Веселин Топалов.

Вярвам, че Веско ще ме замести достойно. Той е авторитетна фигура и думата му се чува. Имам още две години мандат като президент на Българския шахматен съюз, след което не възнамерявам да се кандидатирам. Веско би бил чудесен избор да ме замени, трябва само да го убедим, допълни Данаилов.

Той беше категоричен, че ще продължи да работи по кандидатурата си за президент на ФИДЕ.

Не съм се отказал. В шахмата съм постигнал всичко. Трябваха ми 13 години, за да направя Веско Топалов световен шампион, а борбата за президент на ФИДЕ я водя от само 6 години, така че има време, завърши Данаилов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени