Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас проверява случай на момиченце, което е било нахапано от друго дете

Община Бургас проверява случай на момиченце, което е било нахапано от друго дете в детската ясла. Инцидентът е станал в Обединено заведение „Веселушко“.

Майката Ваня Пеева Риза предполага, че инцидентът е станал вчера между 8.30 и десет часа. Вижда следите от захапвания вечерта. Детето на година и четири месеца е нахапано на седем места по гърба. Ваня извадила медицинско свидетелство за наранявания на детето, а лекарят е пояснил, че следите са от захапка от дете на възраст до година и половина, две. В яслата никой нищо не е видял, каза майката.
Доколкото разбрах са били 13 деца само с една сестра, но пък имам информация, че тази сестра е заспивала няколко пъти по време на смяна и не е била много адекватна.
Директорът на детското заведение Гюлхан Ахмедова каза, че била информирана за инцидента късно снощи и в момента събира писмени обяснения  от персонала.
Винаги в занималнята  присъстват двама души, допълнително  в десет часа пристига още една смяна.
Ахмедова подчерта, че няма информация, служител да спи на работното си място. Ако има подобни данни ще последва най-тежкото дисциплинарно наказание. 
От местната администрация са поискали писмени обяснения от директора до края на деня.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени