Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират производството на Galaxy Note 7

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Южнокорейският комуникационен гигант "Самсунг" спря производството на смартфона "Галакси Ноут 7", след като бяха регистрирани няколко случая на запалване на устройствата от този модел, съобщи Би Би Си. Първоначално компанията смяташе само да спре продажбите на телефона, докато изясни причината за инцидентите, но впоследствие излезе със становище, че спира производството. 
Дори след като американец съобщи, че се е събудил от дим в спалнята си, заради запалил се "Ноут 7", а вътрешен полет в Съединените щати беше евакуиран, след като устройство се запали на борда, "Самсунг" настояваше, че смартфоните са безопасни. Но анализатори препоръчаха на компанията да спре не само продажбите, но и производството, за да ограничи щетите за репутацията си. 
Вече не сме сигурни, че можем да вярваме на изявленията на "Самсунг". И точно това е рискът за компанията. Ако проблемът се разпространи и към други модели, хората ще си кажат – не ме интересува дали е този или онзи модел, не искам да се доближавам до телефон на "Самсунг". Последствията могат да са много сериозни.
Има и потребители, които не се плашат от дефекта: Мисля, че ще успеят да отстранят повредата на батериите. наскоро известна марка електрически автомобили също имаха проблеми с батериите. Това е част от изпитанията на продукта. Като първата ракета, опитала се да достигне луната. Един ден ще решат проблема и "Самсунг" ще продължи възхода си.
От "Самсунг" заявиха, че всички клиенти, закупили дефектния смартфон, ще могат да го върнат или заменят за друг модел.  
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна