Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катя Генова: БНТ 2 е най-разпознаваемата телевизия на вашата улица

Катя Генова
Снимка: www.bnt.bg

Тези 5 години са един много кратък срок, за да създадем един такъв канал, какъвто искахме, с такава програма, за да стигнем максимално до зрителите, защото конкуренцията на телевизионния пазар е огромна, както и битката за зрителите. Това каза в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Катя Генова, директор на дирекция "БНТ Свят и региони", по повод петия рожден ден на БНТ 2.

Петте години в тази битка минават като миг, но мисля, че лека-полека я печелим, подчерта Генова:

Мисля, че сме телевизията, която присъства най-редовно и е най-разпознаваема на вашата улица, във вашето село, във вашия град.

Нашите екипи атакуват редовно кметствата, кметовете и общинските съветници с най-различни въпроси, които поставяме пред тях, но въпреки това от местната власт ни харесват, посочи Генова.

Номинацията на БНТ 2 за "Медия на общините" за 2016 година, присъдена от Националното сдружение на общините, е признание, допълни директорът на дирекция "БНТ Свят и региони":

Това е някакъв тип постигане на целите, защото нашите зрители няма как да си видят проблемите и да се опитаме да им ги решим, ако не работим заедно с местната власт.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна