Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София след дъжда: Над 100 катастрофи, наводнени подлези и улици

| обновено на 12.10.16 в 19:17
Снимка: БГНЕС

32 сигнала за наводнени улици и подлези са подадени досега в спасително-аварийното звено към Столичната община. Четири екипа отводняват, поясни за "Хоризонт" ръководителят на звеното Красимир Димитров: 

Имаме по-сериозни сигнали по булевард "България", на "Владимир Вазов" и на "Цар Борис III". За момента нямаме непроходими пътища, нарушена пътна инфраструктура. На места, където е по-проливен дъждът, не поемат така бързо дъждоприемните шахти.

Над 100 са пътно-транспортните произшествия в София, където също се изля проливен дъжд, съобщи пред "Хоризонт" началникът на КАТ комисар Тенчо Тенев. Подлезът между булевардите "България" и "Тодор Каблешков" беше наводнен, но вече е почистен, информира директорът на инспектората Веска Георгиева:

Решен е и проблемът с излязлото от коритото си дере на улица "Планинец" и от там е потекло по "Цар Борис III". Имаме завирявания на булевард "Панчо Владигеров" в тунела, там се работи. Разпоредено е още тази сутрин на фирмите да се мете постоянно натрупаната шума от решетките на дъждоприемните шахти. Шахтите са около 30 хиляди в София. Телефон: 02/ 987-55-55 е на разположение на гражданите и институциите за подаване на сигнал, на който веднага ще се реагира.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени