Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с втора поредна победа в Балканската лига

"Берое" започна с победа второто си поредно участие в Балканската лига. В среща от група "А" старозагорци се наложиха над шампиона от последното издание "Сигал" (Прищина, Косово) с 86:71 (2:20, 27:18, 23:19, 14:14) точки.

След пропуски на Шейн Гибсън и Николай Николов  за домакините първият кош за тазгодишното издание на Балканската лига в група "А" отбелязаха гостите от Сигал. Постепенно "Берое" изравни играта и резултата и дори поведе с 5:4. Двата тима заиграха кош за кош до финалните секунди на първата част, когато страхотни изпълнения на Тихомир Желев и Николай Николов от зоната за три точки доведоха до аванс от 22:20 за Берое и вдигнаха на крака публиката от трибуните.

В началото на втората част след добри изяви в защита и в атака "Берое" за първи път дръпна по-сериозно напред в резултата и поведе с 8 точки - 30:22. Четири минути след началото на частта добрите изяви на Шейн Гибсън и Аарън Джоунс в атака доведоха до първия двуцифрен аванс за Берое при 34:24 и 38:27.

Четири минути преди края на частта разликата достигна 18 точки - 45:27. Последва обаче кратко отпускане в състава на "Берое" и разликата беше намалена до 10 точки. На полувремето авансът на домакините бе 11 точки - 49:38.

След почивката "Берое" започна убедително със серия от 7:0. Последва размяна на лидерството на терена, но домакинте не позволиха разликата да падне и продължиха да поддържат двуцифрен аванс. Атрактивно изпълнение на Аарън Джоунс две минути преди финалната сирена за третата част пък предизвика бурни аплодисменти от трибуните. Частта пък приключи при 72:57 за "Берое".

В четвъртата част отново "Берое" бе доминиращия отбор на терена. Три минути след началото й разликата достигна 21 точки в полза на "Берое". Наставникът на старозагорци Любомир Минчев обаче не позволи на играчите да се разконцентрират и домакините затвориха двубоя с убедителна преднина.

Дебют за "зелено-белите" в края направиха още две от новите попълнения на тима - Тодор Тодоров и 17-годишният талант Евгени Василев.

За "Берое" Шейн Гибсън завърши с 23 точки, 5 асистенции, 3 борби и 2 отнети топки. Степан Тешия се отчете със 17 точки и 5 борби, а по 11 точки отбелязаха Омари Гудул и Арън Джоунс. За гостите 22 точки и 5 борби записа Боян Трайковски.

Лошата новина за наставника на заралии е контузията на гарда Юрай Сегарич. Хърватското попълнение на "зелено-белите" има проблем с коляното и ще почива в следващата една седмица. Заради травмата той пропусна двубоя със Сигал, надеждите на треньорския щаб са баскетболистът да е на линия за първия шампионатен мач в събота.

На 15 октомври "зелено-белите" започват участие в първенството като първия им съперник е "Черно море Тича". Мачът е от 18.00 часа в зала ДЗУ.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени