Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дни на кариерата“ привлече рекорден брой фирми от IТ сектора

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Рекорден брой български и чужди компании в сферата на IT технологиите, телекомуникациите и аутсорсинга участват в тазгодишното издание на най-големия форум за предлагане и търсене на работа у нас "Дни на кариерата". Само в столицата заетите в сферата на информационните технологии са повече от 25 хиляди.

Борис Йончев, студент 4 курс по специалността "Бизнес информатика и комуникации" в УНСС е един от младите специалисти в сектора, който вярва, че кариерният форум ще му помогне да си намери добра работа: Стартова заплата между 800 и 1000 лева е доста добре. Ако вече е натрупан опит над 1000 до 2000 е напълно реално заплащане.

Българските младежи проявяват сериозен интерес към свободните работни места в сектора на информационните технологии, сочат наблюденията на Пламена Цветанова  от американска IT фирма с клон у нас, която търси нови кадри: За нас това, което е най-важно, са уменията и желанието им да се развиват. Заплащането във фирмата варира в широки граници: от  600-800 лв. за стажанти, до 5-6 хиляди лева месечно за квалифицирани специалисти.

В рамките на форума "Дни на кариерата" утре над 30 компании ще представят свободните си позиции в Пловдив.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна