Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Конте приема с усмивка слуховете, че ще го уволняват от "Челси"

Антонио Конте
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на футболния "Челси" Антонио Конте приема с усмивка слуховете, че е близо до уволнение. Мениджърът на лондончани обяви на пресконференция днес, че Джон Тери ще се завърне в състава на тима за съботния мач срещу шампиона "Лестър". В четвъртък няколко британски букмейкъри прекратиха да приемат залози, че Конте ще бъде следващият уволнен мениджър във Висшата лига. "Сините" са на седмо място в класирането с 13 точки след четири победи, едно равенство и две загуби.

Италианският специалист заяви, че е напълно концентриран в работата си с отбора и има отлични отношения с ръководството на клуба и с футболистите. "Опитвам се да намеря кой дава пари за такива залози", пошегува се Конте. "Трудно е да се говори за тази ситуация, защото аз съм концентриран върху моята работа за подобряване на играта на отбора. Имам добри отношения с клубното ръководство и с играчите и приемам това с усмивка", каза още мениджърът.

47-годишният Конте потвърди, че Джон Тери се завръща в състава за мача срещу "Лестър". Капитанът на "Челси" пропусна последните три мача на отбора във Висшата лига заради контузия на глезена. "Да, това е на линия. Тери поднови тренировки в средата на седмицата, възстановен е от контузията", добави Конте.

Той похвали работата на своя сънародник и мениджър на "Лестър" Клаудио Раниери, който изведе "лисиците" до шампионската титла през миналия сезон. "Бях много щастлив, не само аз, но и всички в Италия, че Клаудио спечели тази фантастична титла. Той е добър мениджър, добър човек и аз имам добри отношения с него", каза Конте.

"Лестър" е едва на 12-о място в класирането на Висшата лига с 8 точки, след като спечели два от първите си седем мача за сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени