Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА и „Левски“ не се победиха – 1:1

ЦСКА-София и "Левски" завършиха 1:1
Снимка: "Спортал"

Отборите на ЦСКА и "Левски" завършиха 1:1 в дербито от десетия кръг на на Първа лига. Ганаецът Франсис Нар откри резултата в 34-ата минута, а завърналият се след лечение на контузия Преслав Йорданов изравни за „червените“ от дузпа в 76-ата. Така равенството прекъсна победната серия на „сините“ от седем мача в шампионата, но отборът остават начело в класирането с 2 точки аванс пред „Лудогорец“, който обаче е с мач по-малко.

И двата отбора не предложиха качествен футбол за 25-те хиляди зрители на стадион "Васил Левски", които обаче се нагледаха на много нарушения и нерви на терена. Като цяло „червените“  бяха по-активни и владееха топката в големи периоди от мача. В 7-а минута Рубен Пинто можеше да откри резултата с мощен удар от над 20 м, но вратарят на „сините“ Боян Йоргачевич изби в корнер. Постепенно темпото спадна и играта се водеше в средата на терена. Тимът на Люпко Петрович изглеждаше по-пасивният, но успя да нанесе удар в 34-ата минута. Груба колективна грешка в защитата на ЦСКА позволи на Адениджи да напредне в наказателно поле и да подаде на непокрития Франсис Нар, който на празна врата реализира. 

След почивката „червените“ увеличиха натиска към вратата на съперника. Треньорът Едуард Йорданеску пусна в игра тарана Преслав Йорданов на мястото на Александър Георгиев в опит да засили атаката и това даде резултат.  „Сините“ чакаха момент за контраатака и такъв дойде в 69-а минута, когато Георги Костадинов можеше да реши мача. Националът бе изведен сам срещу вратаря Китанов, но стреля в тялото му и пропусна най-чистото положение в мача. Осем минути по-късно Преслав Йорданов бе фаулиран в наказателното поле от вратаря Йоргачевич и реферът Ивайло Стоянов отсъди дузпа, която потърпевшият реализира.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна