Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международна организация за танц със среща в Пловдив

| обновено на 17.10.16 в 14:45

Първата реална инициатива  нарече заместник-министърът на културата Боил Банов работната среща на новоучредената Международна организация за танц между 16-те страни от Централна и Източна Европа и Китай, която стартира в Дома на културата „Борис Христов“. 

Съоснователи от българска страна са  Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс „One dance week“  и Софийската опера и балет. Международната платформа между 16-те страни  от Централна и Източна Европа е учредена тази година през май и ще има две седалища – Пловдив и Пекин. 

Пловдив ще бъде европейският домакин на организацията до края на 2019 г.. По думите на ресорния заместник-кмет Амелия Гешева градът заслужава да се превърне в център на най-голямата организация за танц. 

Винаги е по-добре когато светът танцува, а не прави война. Нека да направим така, че повече хора да усетят магията на танца и да пожелаят да танцуват, независимо от това, в коя негова част се намират, заяви още при откриването на форума ресорният заместник-кмет Амелия Гешева. 

В рамките на форума за първи път зрителите у нас ще видят съвременен танц от Канада и Тайван.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна