Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Бърнев: Привличат ме „Капризни-те години“ на Менцел

БНР Новини
Снимка: Булфото

Дали наистина човечеството оглупява и е имало други времена, когато културата е мотивирала хората? Нима от 100 години съществува единствено изкуство заради самото изкуство? И защо днешните хора на изкуството като че ли вършат своята работа просто, за да презентират самите себе си? Като че ли не е важно какво точно правиш, а кой си… – възкликва живата легенда на чешкото кино Иржи Менцел и добавя: Това ме вбесява.
С поредица от въпроси, свързани с изказване на мъдреца Менцел, започва поредното издание на „Третият в студиото“ с главен герой – Иван Бърнев. Актьорът избира да посвети разговора на невероятната среща с една от най-ярките звезди в съвременната кинематография и за това как тя променя живота му. Чете „Капризни години“ – автобиографичната книга на Менцел и разсъждава… Полъхът, който нахлува в радиоефира е съчетание от чистия смях, който прави душата свободна, и тъгата в очите от погледа към реалността.
Накъде отива светът и изкуството в него? – чуйте един разказ от името на актьора Иван Бърнев със задочното участие на режисьора Иржи Менцел.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени