Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" с клубен антирекорд при 0:0 с "Ливърпул"

„Ливърпул“ и "Манчестър Юнайтед" завършиха 0:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Манчестър Юнайтед“ регистрира клубен антирекорд при гостуването на „Ливърпул“ в осмия кръг – 0:0. Гостите са притежавали топката в едва 34 процента от игровото време и по този показател това е най-малкото владеене от тях в ерата на Висшата лига. С поделената точка „Ливърпул“ е на четвърто място след осмия кръг със 17 точки, а „Манчестър Юнайтед“ е 7-ми с 14 т.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп остана недоволен: Не играхме достатъчно добре. Започнахме нелошо, но не бяхме достатъчно смели срещу отбраната на съперника. Липсваше ни спокойствие. Съперникът има определен стил на игра и ние трябва да го приемем, да го уважаваме, но и да се нагодим към него. Не искам да играем по този начин. Поне взехме точка, така че това не е най-лошият резултат на света.

Жозе Моуриньо, мениджърът на гостите, каза: Вие в медиите много обичате „Ливърпул“. Те са добър отбор, но не са последното от чудесата на света, както вие се опитвате да ги изкарате. Този резултат не бе най-желаният и от двата тима, но аз бих го нарекъл позитивен. Попречихме на пряк конкурент да спечели три точки на свой терен, което не е никак лошо. Мачът бе труден и за двата отбора, но мисля, че за „Ливърпул“ бе по-труден, отколкото за нас. Ние контролирахме срещата в тактическо и в емоционално отношение. Това бе може би най-тихият „Анфийлд“, на който съм бил досега, а очаквах точно обратното.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени