Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите отмениха дългата парламентарна ваканция

Снимка: БГНЕС

Депутатите отмениха парламентарната ваканция, която трябваше да продължи от 12-и октомври до 9-и ноември. Предложението беше на депутатите от "БСП лява България", а 177 народни представители го подкрепиха. Дебатите продължиха повече от час. 

След  взаимни обвинения за нарушаване на парламентарния правилник и предизборна агитация, беше прието и предложението на ГЕРБ парламентът да няма пленарни заседания единствено от 2 до 4 ноември.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че от БСП използват Народното събрание, за да правят политически изказвания и да превръщат парламента в цирк: 

Вие се чудите как да се скриете отново в парламента и смятате, че пак ще има същите заграждения, каквито имаше по времето на Орешарски. Това, което искаме да направим, е действително, когато вие искате използвате парламента, за да правите политически изказвания и да превръщате парламента в цирк, ние просто не желаем да участваме в подобни дебати.

Ангел Найденов от БСП заяви: Пленарната зала е свещена територия, където цензурата, страхът и фелдфебелските ботуши нямат никакво място.

От ДПС обвиниха ГЕРБ, че бягат от дебати. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви:

ГЕРБ и мнозинството се крият от народа и бягат от политическите дебати тук, в тази зала и разчитат на изборен резултат чрез манипулации, преса.

Народното събрание заседава и по втората точка - създаването на временна анкетна комисия за проекта АЕЦ "Белене".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени