Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"47 усмивки" за децата със Синдром на Даун

4
Снимка: facebook/ Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун
Октомври е обявен за официален месец в световен мащаб за повишаване информираността за Синдрома на Даун.

Това е поводът "Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун" да се включат с една красива и полезна инициатива в сърцето на нашата столица. Нарича се „47 усмивки” и е информационно-образователен проект, който цели да покаже усмихнатото лице на тези красиви деца, а посланието, което искат да предадат е: „Животът е много по-лесен с усмивка!”.

Фотопроектът „47 усмивки” е реализиран с безвъзмездното участие на фотографи - професионалисти и любители от цялата страна, които с голямо желание, сърце и емоция запечатват лицата на деца, тийнейджъри и възрастни със Синдром на Даун. Замислен е и като възможност фотографиите да обиколят колкото се може повече градове на България и да усмихват. Първата изложба вече е факт. С подкрепата на Община Варна през месец август тази година стартират националната си кампания. Сега е време и за продължението в София, в Градската градина пред Народния театър.

Чуйте повече от интервюто на Александра Илиева с Тони Маринова, председател на Сдружението и майка на Яница, родена с хромозомата на любовта.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени