Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 27 октомври в София: Най-доброто от независимото кино

За първи път на SOIndependent: Виртуален хъб

След фестивала "Синелибри" и преди "Киномания" почитателите на седмото изкуство ще могат да видят най-доброто от независимото кино. От 27 октомври до 6 ноември трите столични кина "Люмиер", "Одеон" и Дом на киното са местата, където ще се прожектират филми от програмата на седмото издание на "София индипендънт филм фест".

Кинокритикът Геновева Димитрова е категорична, че тазгодишната селекция е безкомпромисна и показва филми не само от Америка, но и от Европа, Нова Зеландия, даже и от Доминиканската република.

Програмата включва само 26, а не 200 филма, уточнява директорът на фестивала Жана Караиванова. Целта е да могат да бъдат гледани повечето филми и те да създадат цялостна представа за независимото кино.

Жана КараивановаЗа първи път ще фестивалът за независимо кино ще покаже филми във виртуална реалност:

"София индипендънт" ще има виртуален хъб. Това е последната технология във визията и в киното, която навлиза стремглаво и която ще определи начина да се гледи кино в следващите десетина година. Снима се с 360-градусови камери и илюзията е толкова пълна, че човек забравя, че има нещо на главата си, че има слушалки и изцяло се потапя в действието на филма.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени