Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Овчаров: Ако имаше за какво, прокуратурата отдавна щеше да ме потърси

Румен Овчаров
Снимка: БГНЕС

Ако можеше да ме потърси, прокуратурата щеше да го е направила много отдавна, защото отдавна рови и търси мръсотия под ноктите ми и ако можеше да я извади, щеше да я извади. Това заяви в предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. По думите му, бившият министър Петър Димитров също няма от какво да се притеснява.

Сценката около „Бобов дол“ не е случайна и е част от предизборната кампания. Тя е част от поредицата гафове, които Бойко Борисов и ГЕРБ правят в навечерието на изборите, изтъкна Овчаров:

Същото това дружество „Бобов дол“ щеше да бъде закрито, ако не беше намесата на депутатите от БСП, както стана с "Мини Перник“.

Визирайки дълговете на дружеството към държавата от данъци, осигуровки и концесионни такси, той допълни:

Вие разбирате ли, че българската държава в лицето на Бойко Борисов, Делян Добрев,Теменужка Петкова са огромни спонсори на Христо Ковачки, чрез които той на практика поддържа фирмите си. Държавата пропуска да си събере парите. За някои хора не само забавя, но и почти забравя.

Овчаров нарече казуса „Белене“ вторият от гафовете на Бойко Борисов и отбеляза:

Тъжно е, че той отново използва прокуратурата в предизборната си кампания. Проблемът на българската прокуратура е, че тя продължава да бъде политически зависима.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна