Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Безлов: ГЕРБ не държи толкова на тези избори

Тихомир Безлов
Снимка: БГНЕС

Не можете да спечелите избори с повдигане на обвинение, надявам се обвиненията по казуса АЕЦ "Белене" да са заради някаква справедливост, защото „Белене“ се превърна в огромна дупка. То е скъп и ненужен проект, чието евентуално завършване трябва да се субсидира с десетилетия. Така старши анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов коментира пред "Хоризонт" въпроса дали активността на прокуратурата по "Белене" е свързано с предизборната обстановка, или цели справедливост и наказване на виновните за сделки, ощетили държавата с милиони.

С лекота свързваме съдебните процеси с политиката, но през последните вече 26 години политиците са винаги невинни, продължаваме да нямаме осъден министър или заместник-министър, за разлика от цяла Източна Европа и Балканите, допълни Безлов.

Той нарече още настоящите избори хаотични, но не така драматични като през 2013 година и се усъмни във важността на президентския вот за ГЕРБ:

ГЕРБ като че ли не държи толкова много на тези избори. Ако държеше, щеше да държи на Фандъкова като на първо решение или на Томислав Дончев.

Решаващо ще бъде кого ще подкрепят националистите, както и какво ще се случи с ДПС, заяви още анализаторът.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна