Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пъстър портрет на Никола Анастасов в автобиографичната книга "Истории с усмивки"

Никола Анастасов при получаването на Икар за цялостно творчество
Снимка: БГНЕС

На книжния пазар излиза автобиографичната книга на големия български комедиен актьор Никола Анастасов "Истории с усмивки". Премиерата е тази вечер в книжарница "Хеликон" - "България" на бул. „Цар Освободител“ 4, а книгата ще представи Ирина Канушева - журналист и театрален и кинокритик. Очаква се гости на събитието да са много от звездите на Сатиричния театър, работили с Анастасов в продължение на години.

Превърналата се в библиографска рядкост автобиография на актьора се издава в обновено и допълнено издание, защото първият вариант е бил издаден много отдавна и в много малък тираж, разказа творческият директор на издателство "Слънце" Надежда Кабакчиева. Фрагмент от корицата

Различното са моментите след издаването на книгата. "Истории с усмивки" е малко, сладко бягство в спомените - за големи театрални спектакли и значими кинорежисьори, за талантливи актьори и артистични празници, от което имаме нужда днес. Тази книга е още по-важна във време, когато дефицитът на искрени емоции е завладял живота ни, защото е открита територия за хумор и любов, в която всеки е добре дошъл, посочват от издателството.

В книгата се отразяват най-бляскавите години на Сатиричния театър, прохождането на телевизията в България и славни истории от биографията на актьора, свързани с работата му в радиото и киното в продължение на повече от половин век.

Кратко представяне на книгата чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна