Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорската опера започна бляскаво новия си сезон

| обновено на 25.10.16 в 16:56
Операта в Стара Загора
Снимка: opera-starazagora.bg



Старозагорската опера откри сезон 2016/2017 с едно от най-обичаните оперни заглавия – „Травиата“ от Верди. В главните роли бяха младите оперни певци Беса Лугичи от Косово и Михайло Малафи от Украйна.

Спектакълът е преминал с голям успех в препълнената с публика зала, разказаха слушателката на предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ Цветана Василева и музикалният журналист и продуцент от програма „Христо Ботев“ Светлана Димитрова. В звуковите файлове чуйте техните репортажи.

В навечерието на новия сезон в родния си град Стара Загора пристигна световноизвестната оперна певица Веселина Кацарова, която беше поканена от директора на Старозагорската опера Огнян Драганов да стане артистичен директор на театъра. В звуковите файлове чуйте споделеното по този повод от Веселина Кацарова в ексклузивно интервю за Българското национално радио, както и творческите планове на ръководството на Старозагорската опера за новия сезон.

Оперната звезда Веселина Кацарова ще пристигне отново в Стара Загора за Фестивала на оперното и балетното изкуство през месец ноември.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!