Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското национално радио сбъдва мечти

| обновено на 25.10.16 в 20:38
Теодора Къневска във Венеция
Снимка: Личен архив


Предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“ започва всеки нов сезон с национална анкета с награди.

В първата национална анкета през сезон 2008/2009 г. попитахме българската публика коя е любимата й оперета. Царица на оперетите стана „Царицата на чардаша“ на Имре Калман, а слушателката ни от Варна г-жа Кръстина Манолова спечели екскурзия до Виена, за която ни разказа прекрасни спомени.


В анкетата през сезон 2015/2016 г. научихме с интерес, че любимият оперен хор на българската публика е Хорът на евреите из операта „Набуко“ от Верди, а голямата награда – екскурзия за двама в Италия, отиде в с.Маревци, Ловешко. Спечели я 78-годишният слушател на Българското национално радио г-н Дончо Тотев Стоянов, който я подари на внука си Габриел Къневски и дъщеря си Теодора Къневска.

Габриел Къневски в ПизаНаградата ме направи много щастлив! Посетихме няколко италиански градове – Венеция, Болоня, Пиза и Флоренция. Всеки от тях има своя специфичен чар. Не мога да опиша с думи това, което изпитах! Това беше първото ми пътуване в чужбина
, каза Габриел Къневски.

Много сме благодарни на Радиото! Всичко беше много добре организирано! Гледала съм по филмите, че много хора празнуват своя меден месец във Венеция… Аз не съм имала тази възможност и това сега за мен беше като меден месец, подарен ми от Радиото, сподели Теодора Къневска.

„Каста дива“ обяви новата си анкета – „Любимите ви тенори на ХХ век“. До края на месец ноември можете да участвате в нея и в томболата за наградата – екскурзия за двама до Дубай. Пожелаваме Ви късмет!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна