Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" Пловдив с безпроблемна победа за купата на България

"Локомотив" Пловдив
Снимка: БГНЕС

"Локомотив" Пловдив победи с лекота  с 6:0 "Оборище" Панагюрище в мач от 1/8-финалите на турнира за купата на България по футбол пред собственика на клуба Христо Крушарски, на почетния президент Христо Бонев и административния директор Атанас Узунов, изгледали успеха от Централната трибуна на стадиона. С този си успех "смърфовете" се класираха за следващия етап на турнира и разведриха обстановката в клуба след последните негативни резултати в шампионата на Първа лига.

Домакините започнаха със самочувствие и в 8-ата минута Мартин Камбуров стреля от 10 метра, но Александър Витанов изби топката. Четири минути по-късно Симеон Райков откри резултата за 1:0 след разбъркване в наказателното поле на панагюрци. Надмощието на домакините продължи. В 18-ата минута Симеон Райков подаде с пета на Георги Вълчев, който с техничен удар покачи на 2:0. Гостите отвърнаха с бърза атака в 23-тата минута, при която Тейлър Салибур проби по лявото крило, центрира към Васил Тачев, който от чиста позиция прати топката над вратата.

"Локомотив" притисна съперника и в 33-тата минута Ивайло Марков прати коженото кълбо над вратата след центриране на Симеон Райков от корнер. Пет минути по-късно Парвиз Умарбаев пое топката пред наказателното поле на съперника, стреля, но уцели напречната греда. Минута преди почивката Парвиз Умарбаев подаде на Мартин Камбуров, който с прецизен удар покачи на 3:0.

През второто полувреме "черно-белите" отново диктуваха събитията на терена. Все пак техните съперници също атакуваха в 55-ата минута, Васил Тачев стреля опасно с глава, но топката излезе в аут. При ответната атака на "смърфовете" Симеон Райков излезе зад защитата на съперника, стреля, Александър Витанов изби коженото кълбо, което се удари в горната греда и излезе извън терена в ъглов удар.

Активната игра на Симеон Райков даде резултат и в 60-ата минута той вкара втория си гол в мача за 4:0 след подаване на Парвиз Умарбаев.

Десет минути по-късно съотборникът им Бирсент Карагарен уцели гредата. В 72-рата минута футболистите на "Оборище" бяха близо до почетен гол. Емил Камберов свали топката на Васил Тачев, който стреля силно, но Ел Харуби изби коженото кълбо. Бирсент Карагарен покачи на  5:0 за "Локомотив" с гол в 83-тата минута. Димитър Велковски фиксира крайното 6:0 за "черно-белите" в 88-ата минута с точен удар отблизо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна