Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер е най-голямото благотворително събитие за годината на фондация "За Нашите Деца"

Тази вечер в „София Тех Парк“ ще се проведе най-голямото благотворително събитие за годината на фондация "За Нашите Деца" - Вечерта на добродетелите. Целта е да се наберат средства за създаване на съвременен комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи "Света София" в столицата. В този комплекс ще се предоставят социални и здравни услуги на деца и семейства, за да останат те заедно, посочи Иванка Шалапатова председател на фондацията:

Ще подкрепим 400 деца с рехабилитация, с емоционална и социална подкрепа. Борим се за всяко едно дете, защото всяко дете има равни права, всяко дете трябва да живее в сигурна семейна среда, всяко дете трябва да има достъп до любов, до семейна грижа, особено в първите години от живота си, за да може, след това лесно да се адаптира и в детската градина, и в училище, и да развие своя пълен потенциал.

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс, която е дипломатически партньор на инициативата, е сред стотиците очаквани гости довечера, които вече са направили своето дарение за каузата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна