Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между сигурността и справедливостта

Снимка: БГНЕС

Съдът освободи под гаранция за общо 60 000 лв. тримата обвиняеми от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Според разследването става въпрос за документална измама, при която са отклонени 57 000 лв. Иначе агенцията ще управлява до 2020 година близо 230 млн. лева. Скандалите около тези пари са най-честото събитие в бранша, дори Еврокомисията отвори наказателна процедура. Сред гаранционно освободените е и шефът.
Задържането стана в Бургас, София и Ямбол с всичката строгост и обхватност на мероприятието. Вероятно парите, похарчени по него са колкото обявените щети.
Безпощадно в Добрич, след специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура бяха закопчани 7 души за подкуп от 10 лв. За цената на мероприятието няма да говорим.
Кметът на Павел баня, след като уби човек на пътя е осъден строго на година и половина пробация. Т.е. периодично служител ще идва да го наблюдава строго, докато той си кметува. Сред мотивите е и че обвиняемият е работил преди това в КАТ и там нямал пътни нарушения. Остава и да е имал.
Друг шофьор получи условна присъда, че при нарушения на правилата е убил човек. И няма право да шофира две години.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени