Благотворителен концерт в подкрепа на 4-годишния Емо

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо организират възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и автоматика. Той ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. "Мария Луиза" № 106.

С молба за помощ се обръщат близки на детето:
"Емо е само на 4 годинки и вече премина през редица изпитания, той е малък но вече срича и брои. Емо не разбира какво се случва. Само знае, че иска да стане голям. Малкият герой очарова стотици непознати. Те откликват с пари на страшната диагноза на детето е тумор на костния мозък и всеки изминал ден без лечение влошава шансовете му.
През месец юни му беше поставена диагнозата Сарком на Юинг на дясната лопатка, това се случи в болница УСБАЛО „Проф. Бойчо Бойчев”, Горна Баня, София. От болницата ни информираха, че не могат да лекуват това заболяване на толкова малък пациент, нямат достатъчно опит в това, но и няма друга болница в България към която да ни насочат.
Първоначалната офертата за цялостното лечение на Емо в Германия възлизаше на 440 хиляди евро, като цялата сума трябваше да се преведе наведнъж. Тази сума е непосилна за семейството и близките му и за това се стартира кампания за набиране на средства, необходими за лечението на малкият Емо.
Подадохме заявление за финансиране в Център „Фонд за лечение на деца“ на 01.08.2016г, вх. №7037/01.08.2016г. От тогава, ЦФЛДЧ ни разиграват като само в телефонни разговори ни информират за развитието на нашия случай. След ходене по мъките, от фонда най-накрая ни изпратиха ПИСМЕН ОТКАЗ ДА ЛЕКУВАМЕ ЕМО В ЧУЖБИНА!
В този момент, всички ние изпитахме шок, ужас, безсилие, унижение …. Поредното захвърлено дете в нашата държава! В един момент предлагат някакво частично лечение тук в България, като никой не дава никакви проценти за шансове, само четем и чуваме „Емиии… да мине химиотерапията и тогава ще видим какво ще става“?!?!?
След така развилите се обстоятелства, започнахме да търсим друг експресен начин за лечението на Емо. На 20.09.2016 г.  Емо замина с майка си в Турция, клиника „Anadolu Sağlık Merkezi„, за пълни изследвания и изготвяне на оферта за лечението му.Снимка
Предвид състоянието на Емо и това, че не можеше да се отлага повече неговото лечение според докторите в Турция, ние взехме решението в името на това той да оздравее като се лекува в Турция, защото там има възможност лечението да се плаща на етапи. Получихме оферта само за първи етап от лечението – химиотерапия, контролни прегледи и изследвания, които ще струват 72 250 евро. Предстои през декември месец да получим още две оферти за ортопедична операция и за лъчетерапия. Лечението на Емо ще продължи поне една година, като през около 20 дни ще пътува до Турция за различните медицински процедури. Това също е свързано с много непосилни разходи.
За това се обръщаме към Вас. Нямаме време! Вече изминаха 5 месеца, като цяло за това заболяване казват, че до 8 месеца дава метастази първо в белия дроб. Молим Ви, не спирайте да помагате на Емко, той все още много се нуждае от Вас!"

Начините, по които може да се помогне:
1. Превод по дарителска сметка в Райфайзенбанк:IBAN – BG41RZBB91551007400206 (BGN); BIC – RZBBBGSF;/Преводите автоматично се превръщат в лева/
Титуляр: Емил Ангелов Каров
2. Превод чрез PayPal: birityyy@abv.bg
3. Поставяне на дарителски кутии – Всички желаещи да пишат лично съобщение на официалната страница на кампанията „Заедно за Емо“
4. Организиране и съдействие за организиране на всякакви благотворителни прояви.
5. Включване в благотворителният базар в групата за Емо.
6. DMS – Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)
За връзка с майката на Емо: Бистра Кирчева

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. Мария Луиза №106.
Актуална информация за концерта можете да откриете на: https://decapomagat.ml/concert/


print Отпечатай
Още от категорията

Зов за помощ

    Да помогнем на Бобчо, да дарим надежда!  Божидар Георгиев Спасов – Бобчо  е на 11 години и страда от рядкото заболяване полимикрогирия, ДЦП –квадрипареза и епилепсия. Детето е родено нормално, доносено, според лекарите всичко при него е било нормално.  В края на петия месец майката е забелязал, че Боби държи ръчичките си..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28

Младата Атанаска се нуждае от средства за лечение, което може да спаси единия ѝ крак

Обявяване: 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин се нуждае спешно от финансова помощ. Младото момиче е внезапно покосено от болестта Сарком на Юинг, заболяване на костите, което се развива много бързо и само при деца. Атанаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация на крака, а в клиника в..

публикувано на 14.02.17 в 13:40

Да помогнем на бургаската музикантка Диана Манолова

 Оперни интерпретации на световните композитори Моцарт, Верди и Винченцо Белини ще звучат тази вечер /11 септември/ от 19.00 часа в Културния център "Морско казино".  В музикалната програма ще се изявят възпитаниците от майсторския клас на известната пианистка Катя Янева Борисова. Концертът е във финалния ден на заниманията, които започнаха..

публикувано на 11.09.16 в 09:28
5-годишният Асен от Белоградчик

5-годишният Асен от Белоградчик се нуждае от помощ

Родителите на 5-годишно момченце от Белоградичик се нуждаят от финансова помощ за пътни и престой в столицата, докато детето е на лечение в Детската онкохематология в столицата. През месец април малкият Асен от Белоградчик е претърпял две тежки операции в Университетска болница "Свети Иван Рилски” в София. Първата - срещу хидроцефалия, а втората -  за..

обновено на 02.06.16 в 14:57