Благотворителен концерт в подкрепа на 4-годишния Емо

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо организират възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и автоматика. Той ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. "Мария Луиза" № 106.

С молба за помощ се обръщат близки на детето:
"Емо е само на 4 годинки и вече премина през редица изпитания, той е малък но вече срича и брои. Емо не разбира какво се случва. Само знае, че иска да стане голям. Малкият герой очарова стотици непознати. Те откликват с пари на страшната диагноза на детето е тумор на костния мозък и всеки изминал ден без лечение влошава шансовете му.
През месец юни му беше поставена диагнозата Сарком на Юинг на дясната лопатка, това се случи в болница УСБАЛО „Проф. Бойчо Бойчев”, Горна Баня, София. От болницата ни информираха, че не могат да лекуват това заболяване на толкова малък пациент, нямат достатъчно опит в това, но и няма друга болница в България към която да ни насочат.
Първоначалната офертата за цялостното лечение на Емо в Германия възлизаше на 440 хиляди евро, като цялата сума трябваше да се преведе наведнъж. Тази сума е непосилна за семейството и близките му и за това се стартира кампания за набиране на средства, необходими за лечението на малкият Емо.
Подадохме заявление за финансиране в Център „Фонд за лечение на деца“ на 01.08.2016г, вх. №7037/01.08.2016г. От тогава, ЦФЛДЧ ни разиграват като само в телефонни разговори ни информират за развитието на нашия случай. След ходене по мъките, от фонда най-накрая ни изпратиха ПИСМЕН ОТКАЗ ДА ЛЕКУВАМЕ ЕМО В ЧУЖБИНА!
В този момент, всички ние изпитахме шок, ужас, безсилие, унижение …. Поредното захвърлено дете в нашата държава! В един момент предлагат някакво частично лечение тук в България, като никой не дава никакви проценти за шансове, само четем и чуваме „Емиии… да мине химиотерапията и тогава ще видим какво ще става“?!?!?
След така развилите се обстоятелства, започнахме да търсим друг експресен начин за лечението на Емо. На 20.09.2016 г.  Емо замина с майка си в Турция, клиника „Anadolu Sağlık Merkezi„, за пълни изследвания и изготвяне на оферта за лечението му.Снимка
Предвид състоянието на Емо и това, че не можеше да се отлага повече неговото лечение според докторите в Турция, ние взехме решението в името на това той да оздравее като се лекува в Турция, защото там има възможност лечението да се плаща на етапи. Получихме оферта само за първи етап от лечението – химиотерапия, контролни прегледи и изследвания, които ще струват 72 250 евро. Предстои през декември месец да получим още две оферти за ортопедична операция и за лъчетерапия. Лечението на Емо ще продължи поне една година, като през около 20 дни ще пътува до Турция за различните медицински процедури. Това също е свързано с много непосилни разходи.
За това се обръщаме към Вас. Нямаме време! Вече изминаха 5 месеца, като цяло за това заболяване казват, че до 8 месеца дава метастази първо в белия дроб. Молим Ви, не спирайте да помагате на Емко, той все още много се нуждае от Вас!"

Начините, по които може да се помогне:
1. Превод по дарителска сметка в Райфайзенбанк:IBAN – BG41RZBB91551007400206 (BGN); BIC – RZBBBGSF;/Преводите автоматично се превръщат в лева/
Титуляр: Емил Ангелов Каров
2. Превод чрез PayPal: birityyy@abv.bg
3. Поставяне на дарителски кутии – Всички желаещи да пишат лично съобщение на официалната страница на кампанията „Заедно за Емо“
4. Организиране и съдействие за организиране на всякакви благотворителни прояви.
5. Включване в благотворителният базар в групата за Емо.
6. DMS – Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)
За връзка с майката на Емо: Бистра Кирчева

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. Мария Луиза №106.
Актуална информация за концерта можете да откриете на: https://decapomagat.ml/concert/


Още от категорията

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27

Кампания за животоспасяваща трансплантация на бели дробове на 44-годишния Даниел Петков

Българското национално радио подкрепя дарителска кампания за животоспасяваща операция на Даниел Петков . Мъжът очаква трансплантация на бели дробове. Освен  сумата са операцията обаче са необходими 6 хиляди евро за рехабилитация. Даниел Петков е на 44 години от София. Страда от рядко заболяване и дихателна недостатъчност. Единственият изход е..

публикувано на 14.06.17 в 14:17

Божидар Кръстев от Камено се нуждае от средства за операция в Турция

32 хиляди 650 долара са необходими за спасяване на живота на 7-годишния Божидар Кръстев от бургаския град Камено. Детето страда от тумор на гръбначния стълб и вече е оперирано веднъж у нас. Нуждае се от спешна втора операция, която ще се извърши в турска клиника на 10-и май. До дни Фондът за лечение на деца в чужбина ще излезе със..

публикувано на 04.05.17 в 12:10

Зов за помощ

Зов за помощ за Весела Божкова! Нежната половинка на популярния дует Весела и Любен Божкови, които са сред най-ярките изпълнители на фолклор от Пиринския край, се нуждае от помощ за лечение. За да продължават да ни радват от сцената с красивите си изпълнения, Радио Благоевград се обръща с молба да протегнем ръка и помогнем на ВеселD Любенова..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28