Благотворителен концерт в подкрепа на 4-годишния Емо

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо организират възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и автоматика. Той ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. "Мария Луиза" № 106.

С молба за помощ се обръщат близки на детето:
"Емо е само на 4 годинки и вече премина през редица изпитания, той е малък но вече срича и брои. Емо не разбира какво се случва. Само знае, че иска да стане голям. Малкият герой очарова стотици непознати. Те откликват с пари на страшната диагноза на детето е тумор на костния мозък и всеки изминал ден без лечение влошава шансовете му.
През месец юни му беше поставена диагнозата Сарком на Юинг на дясната лопатка, това се случи в болница УСБАЛО „Проф. Бойчо Бойчев”, Горна Баня, София. От болницата ни информираха, че не могат да лекуват това заболяване на толкова малък пациент, нямат достатъчно опит в това, но и няма друга болница в България към която да ни насочат.
Първоначалната офертата за цялостното лечение на Емо в Германия възлизаше на 440 хиляди евро, като цялата сума трябваше да се преведе наведнъж. Тази сума е непосилна за семейството и близките му и за това се стартира кампания за набиране на средства, необходими за лечението на малкият Емо.
Подадохме заявление за финансиране в Център „Фонд за лечение на деца“ на 01.08.2016г, вх. №7037/01.08.2016г. От тогава, ЦФЛДЧ ни разиграват като само в телефонни разговори ни информират за развитието на нашия случай. След ходене по мъките, от фонда най-накрая ни изпратиха ПИСМЕН ОТКАЗ ДА ЛЕКУВАМЕ ЕМО В ЧУЖБИНА!
В този момент, всички ние изпитахме шок, ужас, безсилие, унижение …. Поредното захвърлено дете в нашата държава! В един момент предлагат някакво частично лечение тук в България, като никой не дава никакви проценти за шансове, само четем и чуваме „Емиии… да мине химиотерапията и тогава ще видим какво ще става“?!?!?
След така развилите се обстоятелства, започнахме да търсим друг експресен начин за лечението на Емо. На 20.09.2016 г.  Емо замина с майка си в Турция, клиника „Anadolu Sağlık Merkezi„, за пълни изследвания и изготвяне на оферта за лечението му.Снимка
Предвид състоянието на Емо и това, че не можеше да се отлага повече неговото лечение според докторите в Турция, ние взехме решението в името на това той да оздравее като се лекува в Турция, защото там има възможност лечението да се плаща на етапи. Получихме оферта само за първи етап от лечението – химиотерапия, контролни прегледи и изследвания, които ще струват 72 250 евро. Предстои през декември месец да получим още две оферти за ортопедична операция и за лъчетерапия. Лечението на Емо ще продължи поне една година, като през около 20 дни ще пътува до Турция за различните медицински процедури. Това също е свързано с много непосилни разходи.
За това се обръщаме към Вас. Нямаме време! Вече изминаха 5 месеца, като цяло за това заболяване казват, че до 8 месеца дава метастази първо в белия дроб. Молим Ви, не спирайте да помагате на Емко, той все още много се нуждае от Вас!"

Начините, по които може да се помогне:
1. Превод по дарителска сметка в Райфайзенбанк:IBAN – BG41RZBB91551007400206 (BGN); BIC – RZBBBGSF;/Преводите автоматично се превръщат в лева/
Титуляр: Емил Ангелов Каров
2. Превод чрез PayPal: birityyy@abv.bg
3. Поставяне на дарителски кутии – Всички желаещи да пишат лично съобщение на официалната страница на кампанията „Заедно за Емо“
4. Организиране и съдействие за организиране на всякакви благотворителни прояви.
5. Включване в благотворителният базар в групата за Емо.
6. DMS – Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)
За връзка с майката на Емо: Бистра Кирчева

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. Мария Луиза №106.
Актуална информация за концерта можете да откриете на: https://decapomagat.ml/concert/


Още от категорията

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение

Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата.  След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде извършена нова интервенция – за поставянето на скъпоструващ имплант на мястото на отстранената кост на..

публикувано на 17.11.17 в 10:52

Стоян от Алеково се нуждае от помощ за операция на очите

Стоян от Алеково, област Силистра, който е вече сляп с перде на двете очи, се нуждае от помощ. Нужна е сума от 1200 лева за корекция поне на едното око. Ако има желаещи да дарят средства, могат да ги преведат в кметството на селото  - тел. 0886 511 123 и 0887 944 331.

публикувано на 01.11.17 в 11:30

Да подкрепим журналистката Анна Брандийска

Финансовият журналист Анна Брандийска, която страда от множествена склероза, може да получи лечение в чужбина. Сега Анна се нуждае от нашата и вашата подкрепа. От години тя страда от множествена склероза, като пораженията от заболяването стават все по-тежки. Засега не е открито лечение, но лекарите дават надежда, че ако се приложи експериментална..

публикувано на 26.10.17 в 12:41

Да подкрепим Руми

Румяна Шакалова има нужда от помощ. Тя страда от прогресивно онкологично заболяване. След като повече от четири месеца я лекуват от ангина, тя за първи път чува диагнозата "рак" в крaя на юни. Вероятността химио- или лъчетерапия да й помогне е по-малка от 30%. Румяна е била на консултация в германска клиника. След множество изследвания и..

публикувано на 20.10.17 в 15:34

Зов за помощ

Зов за помощ за Невсе Арнауд Да сбъднем една мечта за живот! Да помогнем на 23-годишната Невсе Арнауд - това слънчево, усмихнато и упорито момиче, студентка четвъртокурсничка в Стопанския факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски“ в специалността “Счетоводство и контрол“. Невсе е родена и израснала в гр.Гоце Делчев.Тя се ражда с тежката диагноза..

обновено на 12.10.17 в 10:48

Петър Иванов от Велико Търново се нуждае от помощ

Силата на човешкия дух е безгранична, когато имаш приятелска подкрепа. Когато съдбата ти е нанесла удар, най-лошото нещо е да останеш сам и да се предадеш. В предаването "Хоризонт за вас" разказваме за 41-годишния Петър Иванов от Велико Търново, който след автомобилна катастрофа преди 11 години е прикован на легло и за неговата фея - домашната помощница..

публикувано на 06.10.17 в 17:42

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27