Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без българки в четвъртия ден на европейското по бокс

Деница Елисеева ще разбере следващата си съперничка
Снимка: БГНЕС

Четвъртият състезателен ден от програмата на 10-ото европейско първенство по бокс за жени ще премине без българско участие. По програма в столичната зала "София" днес ще се изиграят 15 срещи в категориите до 57 кг и до 64. В първата от тях нашата Деница Елисеева ще боксира направо на четвъртфиналите и днес ще разбере съперничката си. Тя ще бъде излъчена в мача между украинката Ярошенко и италианката Кармеза. Двубоят им е първи от програмата от 15.00 часа и целият ни щаб и отбор ще се събере да го изгледа, след което ще се оттегли за тренировка в базата си на "Дианабад". В другата категория (до 64 кг) Илияна Гълъбова приключи участието си.

Не можем да искаме повече от трите ни дебютантки. Те играха достойно, но имаха малшанс при жребия. На Дафина Маринова това й беше едва втори международен мач и то срещу рускиня. Видя се, че нейната категория 60 кг, която е олимпийска, е много силна. Яд ме е обаче за Златислава Чуканова, която според мен си спечели мача, на съдиите решиха друго. Илияна Гълъбова също имаше възможно най-тежкия жребий, но игра добре. Все пак младите ни боксьорки дадоха надежда, че при тяхно желание, могат да продължат да се развиват, коментира старши треньорът на женския ни тим Фикрет Ереджебов.

Той сподели и надеждите си, че трите ни опитни състезателки, които продължават участието си - Севда Асенова (48), Станимира Петрова (54) и Деница Елисеева (57) ще продължат до медалите.

Севда преодоля най-тежкото си препятствие в първия кръг, но сега я чака състезателка от Уелс, от която също има загуба. Няма да й е лесно. Станимира показа страхотна игра в първия кръг, справи се с настинката и вече е добре, а и следващата й съперничка от Румъния е преодолима. Деница е доказан боец и се надявам, че ще покаже на какво е способна, заяви Ереджебов.

Той сподели и за най-големия проблем, който има българския женски бокс, а именно липсата на кадри. Това са момичетата, с които разполагам. Има още едно-две при по-малките, но тях за момента не мога да използвам. Селекционерът не скри и надеждата си, че след нова година в отбора може да се завърне и опитната Светлана Каменова, която се оттегли за почивка след като не успя да спечели квота за игрите в Рио де Жанейро.

Четвъртфиналният мач на Севда Асенова в кат. до 48 кг е в събота в следобедния сеанс от 15 ч. Станимира Петрова боксира в неделя също в сесията от 15, а Деница Елисеева - от 18 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна