Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас влезе в сила нова транспортна схема

| обновено на 26.11.16 в 12:35

В Бургас от днес влиза в сила нова транспортна схема, която е част от проекта за „Интегриран градски транспорт“. Нови линии, автобуси с нови номера и променени маршрути са основните изменения. 
Шофьорите паркирали в бързата буслента, както и тези, които се движат в платната с непрекъсната маркировка ще бъдат санкционирани с глоби от 50 лева.
Едва свикнали с качването от първа врата на автобусите, електронните карти и валидаторите, сега пътниците на градския транспорт бързо ще трябва да се ориентират в новата транспортна схема. Тя предвижда бърза автобусна линия, която ще свързва най-северната и най-южната точка на Бургас, каза зам.кметът и ръководител на проекта за интегриран градски транспорта Руска Бояджиева.

С проблеми стартира новата транспортна схема на Бургас, която въвежда два бързи автобуса. Почивният ден бе избран, за да няма напрежение.
Контрольори трябваше да ориентират хората за променените маршрути. От централната спирка до терминал Юг репортерът на БНР срещна само един служител.
От него много хора узнаха, че чаканият автобус изобщо няма да дойде. Хората трудно се ориентират, чакат по 10-20 минути, не знаят кога автобусът ще мине.
За тези, които слизаха от бързите автобуси, промяна няма.

Собствениците на близо 300 неправилно паркирани автомобила в бързата буслента, на бул“Тракия“, в к-с Славейков се възмущаваха от промените.

От 2 денонощия паяк вдига паркираните коли в буслентите. Десетки са нарушителите. 50 лева е санкцията, която ще трябва да платят, каза зам.кметът по финансите Красимир Стойчев.
В продължение на една седмица на новите спирки общински служители ще разясняват на гражданите новата транспортна схема. В града се разпространяват и флаери с карта на новите линии.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна