Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп събира най-богатото правителство в американската история, пише вестник "Вашингтон пост". Сред обявените от него кандидати за висши постове има няколко мултимилионери, наследник на огромно семейно богатство и двама милиардери от класацията на сп. "Форбс". Очаква се Тръмп да добави още свръхбогати хора в списъка с потенциални назначения.

Президентът на Русия Владимир Путин ще произнесе за 13-и път годишното послание към парламента - Федералното събрание, в което ще отбележи основните пътища за развитие на страната за следващите години, пише "Комсомолская правда". Подробности за съдържанието на главния документ на годината не се съобщават предварително, отбелязва изданието.

Гърците са разочаровани и от правителството, и от опозицията, а девет на всеки десет от тях смятат, че нещата в страната вървят в погрешна посока. Това показва проучване на социологическата агенция "Пъблик ишу", цитирано днес от гръцките вестници. 32 на сто предпочитат правителство на дясноценстристката Нова демокрация, а едва 14 на сто искат сегашния коалиционен кабинет, съставен от партиите СИРИЗА и Независими гърци. Един на всеки двама гърци заявява, че не предпочита "нито едно от двете".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна