Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хор "Бодра смяна" отбелязва 70-годишнината си с концерт

Снимка: bodrasmyana.dir.bg

Часове остават до концерта на хор "Бодра смяна" по повод неговата 70-годишнина. Той ще започне в 19 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

За предаването "Преди всички" по "Хоризонт" диригентът Александър Кочков заяви:

Първото, което трябва да покажем довечера, е че хоровото изкуство има бъдеще. Това за мен е кауза. Откакто съм поел състава – 2010 г. определено имаме успехи, но може да бъде и по-добре. Радвам се, че децата стават все повече. В момента в хора пеят около 60.

Хористката Йоанна Делова, която ще пее довечера, допълни, че  когато е започнала хоровата си кариера преди 6 години, не е осъзнавала какво означава тя, но сега чувството е много лично:

Наистина, когато виждаш, че човек се бори за теб и не само за теб, а и за другите хора около теб, осъзнаваш! Самото чувство е просто невероятно. Не може да се опише. Няма как, ако не си го изпитал, да го опишеш на някой друг, така че той да се почувства по този начин.

Анастасия Стоянова – бивш хорист, която също ще пее на днешния  концерт, отбеляза, че хорът е и житейска школа. Тя заяви:

"Бодросменец" е марка и е марка за цял живот, и е щемпел за цял живот. Ние пеем в хора между 6 и 10 години, но няма такова нещо като "настоящ бодросменец". Бившият бодросменец винаги е с настоящите бодросменци и продължава да помага на хора, да се грижи и да милее за всичко, свързано с хора и с хубавата музика. С удоволствие мога да кажа, че нашето незавършено детство продължава цял живот.

Възпитаниците на хора са успели да се реализират в живота, тъй като отрано са развили чувството си за отговорност към това, което правят, отбеляза Стоянова.

Интервюто на Веселина Миланова с Александър Кочков, Йоанна Делова и Анастасия Стоянова можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени