Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероника Стоилова: Младите са най-крехката категория, податлива на радикализъм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград участват в международно състезание за популяризиране на положителните послания като оръжие срещу екстремизма. До 7 декември те ще изпратят във Вашингтон своите материали за финалния етап на конкурса. В предаването "Преди всички" преподавателят в университета Вероника Стоилова мотивира участието и интереса към темата така:

Можем да се противопоставим по съвсем човешки начин – като обърнем заряда и от негативен го направим положителен. Опитваме се да покажем на младите хора силата на позитивните послания, защото думите и положителният заряд зад тях могат да променят – нагласи, поведение, дори хора.

Университетската група акцентира върху снимков материал на млади хора с позитивно послание, разказа Вероника Стоилова:

С позитивното излъчване, с усмивката, добротата на младия човек, необременен от времето и живота, може да предизвика не само усмивка, но и положителен заряд у хората отсреща.

Младите хора са най-крехката категория, която лесно може да стане подвластна на идеите на радикализма, затова кампанията е насочена основно към тях:

Чрез информиране на повече млади хора бихме могли да подскажем, че екстремизмът не е нещо, което може да бъде част от живота ни и съответно хората не би следвало да следват радикалните идеи, които унищожават, вместо да изграждат.

Още по темата слушайте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна