Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: България като член на ЕС може да строи мостове

| обновено на 02.12.16 в 20:44
Снимка: БГНЕС

Членството на България в Европейския съюз (ЕС) не бива да се противопоставя на прагматичните икономически отношения с Русия, заяви избраният за президент Румен Радев в интервю за австрийската информационна агенция АПА. По думите му, като проруски го определят онези политически сили в България, които подклаждат безпочвени страхове, че страната щяла да излезе от ЕС и НАТО.

В интервюто Радев посочва, че като генерал от НАТО винаги е работил за това България да бъде силен и активен член на Алианса.
В отношенията с Турция ключовата дума е сигурност - страната е наш съсед и важен партньор, но не бива да позволяваме да държи мигрантите като коз в ръката си,  коментира бъдещият президент, според когото ЕС и Турция все повече се раздалечават в отношенията си помежду си.

Тук България като член на ЕС може да строи мостове, подчертава Румен Радев в интервю за австрийската информационна агенция АПА, в което коментира и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, и гласуването за излизане на Великобритания от ЕС през юни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени