Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кинопанорамата “Италия днес“ тази година се провежда в Русе, Пловдив, Варна и София

Италианският културен институт кани любителите на италианското кино на кинопанорама “Италия днес". Тази година форумът се провежда в Русе, Пловдив, Варна и София. В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Таня Петрова от Италианския културен институт сподели разказа:

Първият филм от панорама е "Родина“. Италия все пак е известна с комедийния си жанр. "Променливо време с вероятни подобрения" е комедия, която също ще бъде представена на панорамата. В него участва познатият на българската публика Лука Дзингарети. Филмът разказва интересна история за двама приятели, които работят заедно и фабриката им е на ръба на фалита. Изведнъж те откриват в двора нефт и се започва едно страшно приключение на войни, на страсти, на интересни емоции и конфликти. В панорамата имаме и две драми.

Това е второто издание на кинопанорамата “Италия днес“, добави още Петрова:

Миналата година тя беше единствено и само в столицата. Идеята е в цяла България да може да се покажат тези филми. Входът за тях е свободен навсякъде. Единствено за Дома на киното хората трябва предварително да си вземат пропуските, тъй като столицата е по-голяма и местата са лимитирани.

Цялото интервю с Таня Петрова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени