Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазов спечели тенис турнир в Анталия, Евтимова губи във финала

Александър Лазов
Снимка: БГНЕС

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Лазов спечели турнира по тенис в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. Поставеният под номер 8 левичар от Пазарджик победи на финала хърватина Борна Гойо със 7:6(6), 7:5 след малко повече от два часа игра. 

Първият сет премина без пробиви, а в оспорвания тайбрек Лазов отрази сетбол при 5:6, но след това взе три поредни разигравания, а с това и първата част. Във втория сет българинът навакса изоставане от 1:3 гейма и постигна обрат срещу 18-годишния си съперник. 

Това е седмата титла в кариерата на Лазов в турнирите на ITF и втора за сезона, с което заработи и 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара.

В същото време националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова загуби на финала в Анталия. Поставената под номер 6 Евтимова претърпя поражение от осмата в схемата Тайисия Мордергер (Германия) с 5:7, 1:6 за 82 минути. 

29-годишната софиянка заработи 7 точки за световната ранглиста и 980 долара, но не успя да спечели първа титла от 20 октомври 2013 година насам в първия си финал на сингъл в последните три години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени