Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крими радиодрама от Исландия

БНР Новини
Напрежението в задушевната съседско-градска общност започва да расте, след като Ана внезапно открива, че я следят и снимат, и всичко става все по-необяснимо и заплетено, и има мрачни моменти на класическа криминална интрига и светло намигващи моменти на интелектуална дистанция и черно чувство за хумор, докато накрая попадаме в един напълно и изцяло нерешим конфликт.
Исландия, в областта на радиото, е популярна с оригиналното си и непредсказуемо като перипетии и финали аудиоразказване на истории. Кристлауг Сигурдардоттир е една от съвременните исландски авторки за радио проза и филми, за които в България нищо не се знае, така че ето един среднощен шанс да чуете как в Исландия разказват една градско-хорорна история и къде в цялата тази напрегната бъркотия ще се появят въпросните много важни кафяви обувки.
„Кафявите кожени обувки“ е радиопиеса, направена от Радиотеатъра през 1994 година с участието на Петя Силянова и Ивайло Герасков в главните роли, освен това и с гласовете на Виолета Бахчеванова, Малин Кръстев, Ива Апостолова, Жени Филипова, Кирил Кавадарков, Петър Русев и Кирил Славов под режисурата на Илия Атанасов. Режисьорът е почитател на скандинавската разказваческа традиция и не само в кастинга и изпълнението, но и в музиката и саунддизайна е потърсил както Духа на мястото, така и Духа на жанра.
 
В неделя, 20 минути след полунощ, отиваме в Исландия, понесени от нашата крими история.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени