Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрегнатата международна обстановка резонира и у нас

Гл. комисар Георги Костов: Мерките за сигурност и в България ще бъдат засилени

Вицепремиерът Румяна Бъчварова свиква заседание на всички служби по сигурността

| обновено на 20.12.16 в 15:30
Снимка: БГНЕС

Ситуацията след атаката в Берлин ще обсъдят представители на всички български служби в Министерството на външните работи. Вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни, че трябва да се обобщят всички данни и мерките за сигурност.

Преди това главен комисар Георги Костов съобщи, че МВР е предприело необходимите мерки за сигурност, предвид тревожните инциденти в международен план през последното денонощие: 

Имаме засилено присъствие по всички зони на критичната инфраструктура, но за момента информация конкретна терористична заплаха за България. 

Полицията в София ще предприеме сериозни мерки за сигурност по време на коледните и новогодишните празници. Целият състав ще е на работа, а около обектите, където се предполага, че ще се съберат много хора, както и по гари, автогари и летища, ще има допълнителни патрули.

В София вече действат засилени мерки за сигурност пред дипломатическите представителства и институции.

Повишено е вниманието на МВР към местата, където се събират нелегални мигранти в столицата. Под специална охрана ще бъдат и посолствата в София, особено онези, за които се смята, че има риск. 
Старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР:
Оценяваме заплахите към конкретните легации. Естествено още от снощи са предприети мерки за по засилено полицейско присъствие.

От Столичната полиция обясниха, че при последните операции срещу нелегалната миграция в София се забелязва рязко намаление на бройката на мигрантите в града. Част от тях вече ползват метрото, за да се стоплят през студените зимни месеци.
Ежедневно се провеждат специализирани полицейски операции в зоните, където има концентрация, пребивават такива чужди граждани, "Мария Луиза", местата около джамията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна