Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен трафик по основните пътища в страната

Автор:
Пристигащи и заминаващи на Централната автогара в столица след Новогодишни празници
Снимка: БГНЕС

Вече започна натоварването на основните пътища в страната, заради пътуващите след поредицата почивни дни, съобщават кореспондентите на БНР. 
Колона от коли се е образувала по пътя от Предел до Симитли - посока София , заради включването към главния път Е-79, където движението е интензивно. 


В София се очаква да влязат 200 000 автомобила. На прохода "Владая" ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София от 10 до 17 часа.


Трафикът към столицата става все по-интензивен, предупреди пред "Хоризонт" комисар Тенчо Тенев, като допълни, че екипи на "Пътна полиция" са разположени на всички ключови кръстовища:
Натоварено е движението, но тепърва предстои да се натовари още повече. В момента всички светофарни уредби са на автоматичен режим. Имаме готовност ако колоните са по-големи и натоварването е по-интензивно, да минем на ръчно регулиране. Времето е хубаво, приятно е за пътуване. Пътят по АМ "Тракия" е сух.

Станислава Тонкова от „Съюза на българските автомобилисти“ съобщи, че на автомагистрала "Люлин" е ограничено движението в дясната активна лента в посока София - поради ремонт, като допълни:

Изключително натоварено е движението на АМ "Струма" в участъка от Дупница до Перник. Колона от автомобили се е образувала от Симитли до Благоевград. Засилва се трафикът по АМ "Тракия". В участъка Карнобат-Бургас продължава изтеглянето на пострадали автомобили и е необходимо да се кара с повишено внимание.

Станислава Тонкова напомни, че остава натоварен трафикът между Кулата и Сандански: 

Опашките от гръцка страна в посока България се увеличават постоянно. Освен български автомобили, към България пътуват и много гръцки.


От 14 до 20 часа на входовете и изходите на Варна ще има Контролно-пропускателни пунктове. Това се налага поради въведеното ограничение за движение на моторни превозни средства над 12 тона. Движението към Варна в момента е нормално, предаде кореспондентът на БНР в морската столица.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна