Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-натоварен трафик има по главния път I-1 в участъка между Сандански и Благоевград

Движението в София става все по-интензивно

В столицата тази вечер се очаква да влезат 200 000 автомобила

Автор:
Снимка: БГНЕС

Интензивен е трафикът по основните пътища в страната, заради пътуващите след поредицата почивни дни, съобщават кореспондентите на БНР. 
В предаването "Хора, пътища, автомобили" по "Хоризонт" инж. Георги Златев от агенция "Пътна инфраструктура" даде повече информация за интензивността на автомобилния трафик в различните части на страната, като посочи, че засега движението по републиканската пътна мрежа е нормално при зимни условия. Има места, където изчакването е по-дълго време и са се образували колони:
Има малко по-натоварен трафик, обаче, по главния път I-1 в участъка между Сандански и Благоевград, по-специално в Кресненското дефиле и на кръстовището при Симитли, където се включва и пътят от Банско - по-бавно се движат автомобилите, но няма пътни инциденти, които допълнително да затрудняват трафика, поне към настоящия момент. Другият участък, който е по-натоварен, е участъкът на АМ "Хемус" между Ботевград и София. Там продължават ремонтите на двата тунела - "Ечемишка" и "Витиня". Товарните автомобили днес от 14 до 20 часа са спрени изцяло, а в този участък може да се ползва и алтернативният маршрут по стария път, който е обозначен с табели и е доста удобен и спестява доста чакане при по-големи опашки.

Георги Златев обясни кризата около Карнобат от петък вечер като лошо стечение на много обстоятелства:
Тъй като от една страна имаме доста сложна метеорологична обстановка, със силни ветрове, ниска видимост, от друга страна имаме автомобили, които аварират и в двата участъка.

Движението в София става все по-интензивно, съобщи комисар Тенчо Тенев от столичната пътна полиция. По думите му, най-натоварено в момента е при входа на столицата откъм АМ "Тракия": 

Най-натоварено в момента е по магистрала "Тракия" - вход на "Цариградско шосе". Хубавото е, че днес е много хубав денят за пътуване - със сухи пътища от Пловдив до София и досега нямаме проблеми по отношение на трафика. 

В столицата тази вечер се очаква да влезат 200 000 автомобила.


Във Варна от 14 часа действат Контролно-пропускателни пунктове на входа и изхода на града, но няма задръствания, въпреки очакваното натоварване при прибирането на хората преди началото на работната седмица. Контролните пунктове ще действат до 20 часа. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени