Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основните булеварди и улици в София са почистени добре

25 сантиметра е снежната покривка в столицата

| обновено на 06.01.17 в 08:36
Снимка: БГНЕС

В София във връзка с непрестанните валежи от сняг през цялата нощ са правени обработки и работата продължава във всички райони= Приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. През цялата нощ на терен са работили без прекъсване над 150 машини. Градският транспорт се движи при зимни условия по всичките си маршрути. Почистват се прилежащите площи към спирките на градския транспорт в "Лозенец", "Триадица", "Студентски", "Средец", "Люлин" и други райони.
Собствениците на търговски обекти, офиси, етажни собствености трябва да почистят прилежащите пространства пред съответните сгради.

И рано сутринта продължава интензивната работа във всички райони. Работи се и по Южната дъга на Столичен околовръстен път. Опесъчаване и избутване на сняг се извършва и в парк Витоша по пътищата "Драгалевци", "Алеко" и "Бояна", "Златни мостове". Отваря се за движение пътят "Драгалевци - Алеко" на Витоша, след като е извършено снегопочистване и опесъчаване. Ще бъдат допускани само автобуси и автомобили с вериги.

По данни на БАН към 5.00 часа снежната покривка в София е била 25 см.

От Столичната община предупреждават шофьори и пешеходци да се движат внимателно. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия. Пред БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че основните улици и булеварди са почистени добре, но подчерта, че ще бъдат почистени и основните квартални улици. Фандъкова бе категорична, че почти в цяла София се работи с „по-силните“ препарати, които са ефективни при по-ниски температури.

Тази нощ в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора са постъпили 146 души. Гражданите могат да сигнализират за хора, нуждаещи се от настаняване на телефони 02 /9875555 или 112, 02/9377303.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени