Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група Der Hunds с концерт на фестивала "Eurosonic" в Грьонинген на 13 януари

През 2016 група Der Hunds спечели две отличия от 47-ото издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен "Златна пролет" на БНР – втора награда на конкурса за песента си "Спомен" и специалната награда на селекционната комисия, която дава право на участие в престижния фестивал Eurosonic в Грьонинген, Холандия 2017.

31-вото издание на фестивала ще се проведе в периода от 11 до 14 януари 2017 и ще представи над 350 банди от 31 европейски държави. Фестивалът е основна европейска платформа за нова музика от поп, рок, реге, пънк до етно-джаз, фънк, блус и соул. На 36 различни сцени, в рамките на 4 дни ще се представят и 88 нови имена на изпълнители и състави. Българската рок-група Der Hunds ще има възможността да представи музиката си на 13 януари от 20:00 часа на Huize maas – една от водещите клубни сцени в Грьонинген.

От  самото си създаване през 2003, Der Hundsактивно концертира, участва в големи рок фестивали и реализира няколко видеоклипа. Записва първия си албум  „Blue Animals”и вторият си студиен проект „Home“. Преди месец, групата изнесе концерт в Първо студио на БНР, където освен програмата за фестивала в Грьонинген, представиха и видеото към най-новия си сингъл "Fire". Песента е част от нов албум на групата, който се очаква да излезе в началото на 2017 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна