Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторите ще отстояват смесена избирателна система и регресивна скала за партийните субсидии

Петър Москов ще ръководи предизборната кампания на РБ за предстоящите парламентарни избори

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок остава на позиция срещу чиста мажоритарна избирателна система. Реформаторите са за пропорционална система със задължителен мажоритарен вот. След заседание на Изпълнителния съвет Найден Зеленогорски мотивира позицията им против чистата мажоритарна система така: 

Това нарушава ефективните устои на демокрацията, възможностите за плурализъм. В много кратък срок ще  доведе до двупартиен или максимум трипартиен парламент.

Зеленогорски посочи, че парламентарната група ще отстоява предложената от реформаторите регресивна скала за партийните субсидии, както и приемането на антикорупционния закон на второ четене.

На 28 януари на конгрес ще бъде обсъдено развитието на РБ. Конгресът ще утвърди политическата програма, целите и приоритетите на предстоящата кампания, принципите на индивидуално и групово членство в РБ и развитието на Блока на конфедеративен принцип.

Реформаторите обявиха, че вече са в предизборна кампания. Те са убедени, че десницата трябва да се яви на предсрочните избори обединена. Петър Москов ще бъде ръководител на предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна