НС не прие предложението на БСП за вдигане на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене"

БГНЕС

Народното събрание не прие предложението на БСП за прекратяване на решението от 29 март 2012 година за спиране на строителството на АЕЦ "Белене".

Депутатът Таско Ерменков заяви, че България има нужда от нови мощности и заради ситуацията от последните дни: 
Вижте какво става навън. Само да ви кажа, електроенергийната система на България днес е на ръба. Гласувах в полза на електроенергетиката на България, за да не стоим утре на тъмно и на студено.
В отговор бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Делян Добрев припомни:
Само преди няколко седмици МС взе решение и възложи на министъра на енергетиката да направи съответните анализи и да предложи на Народното събрание кои решения трябва да се отменят и какво решение трябва да бъде прието във връзка с проекта "Белене".
Валентин Николов от ГЕРБ определи предложението като предизборно.

Не е нужно една партия да внася решение малко преди изборите, за да може, по някакъв начин, да трупа дивиденти. По този начин се разделя и парламентът.


За спирането на проекта се произнесе и Мартин Димитров от Реформаторски блок. Няма отговор и къде ще бъде изнасян произведеният ток, каза Димитров.

print Отпечатай
Още от категорията

Иракският премиер обяви края на Ислямска държава, след отвоюването на джамията Ал-Нури в Мосул

Иракският премиер Хейдер ал Абади обяви края на Ислямска държава, след като правителствените сили отвоюваха от джихадистите джамията в северния град Мосул. Точно там преди три години джихадистите обявиха създаването на своя халифат.   Връщането на джамията ал Нури и минарето ал Хадба на нашия народ ознаменува края на държавата на лъжата , посочи..

публикувано на 29.06.17 в 18:09

Румънските депутати гласуваха вот на доверие на правителството

Депутатите в румънския парламент гласуваха вот на доверие на социалдемократическото правителство на премиера Михай Тудосе, предаде Ройтерс. В подкрепа на кабинета гласуваха Социалдемократите, техният младши коалиционен партньор в лицето на Алианса на либералите и демократите и партията на унгарското малцинство.

публикувано на 29.06.17 в 18:06

ЕК отпуска нови 10,8 милиона евро за подсилване на киберсигурността

Еврокомисията отпуска допълнителни 10,8 милиона евро на 14 държави, за подсилване на компютърната сигурност след последните кибератаки.  Еврокомисарят Джулиан Кинг обясни, че парите ще финансират  мрежата от национални екипи за реагиране при инциденти ЕРИКС. Тя трябва да допълни работата на Европол, който също разполага с център за засичане на..

публикувано на 29.06.17 в 17:37

Общоевропейска пенсионна осигуровка, която важи във всички страни-членки, предлагат от Брюксел

ЕС предлага допълнителна пенсионна осигуровка, която да важи на територията на всички държави-членки. Ако бъде прието предложението, европейците ще могат доброволно да правят индивидуални спестявания за старините си, независимо къде живеят в Европа. Общоевропейският пенсионно-осигурителен продукт ще има едни и същи стандартни характеристики,..

публикувано на 29.06.17 в 17:24

Борисов: Защитата на правата на гражданите, трябва да е приоритет в преговорите по Брекзит

Защитата правата на гражданите трябва да бъде основен приоритет в преговорите по Брекзит, това е подчертал премиерът Бойко Борисов на среща с Мишел Барние , главен преговарящ от страна на Европейската комисия за оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз. Според Борисов, в бъдещото споразумение с Лондон трябва да бъде заложен недискриминационен..

публикувано на 29.06.17 в 17:11

Европа не иска да изолира САЩ на Г-20

Европейските лидери обявиха, че ще работят заедно, за да подчертаят вижданията си за климатичните промени и свободната търговия на срещата на Г-20 следващата седмица. В същото време те няма да се опитват да изолират американския президент Доналд Тръмп , който има различни виждания и по двете теми. Това стана ясно след срещата в Берлин между лидерите на..

публикувано на 29.06.17 в 17:10

Димов: Все още не е ясно кога ще започне спирането на автомобилите без катализатор

Все още не е ясно кога ще се приложи мярката да бъдат спирани от движение колите, които нямат катализатори, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов . Техническото решение е ясно. То е, че трябва да имаш катализатор, но политическото решение не е толкова лесно. От тази гледна точка съм предложил и тече процедура за това да има на..

публикувано на 29.06.17 в 16:47