Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът започна първия си работен ден за 2017-а с политически декларации

| обновено на 11.01.17 в 12:40
Снимка: БГНЕС


Парламентът започна първия си работен ден през 2017 година с политически декларации. 

От ГЕРБ посочиха, че БСП не може да използва избора на новия президент и очаквания негов служебен кабинет като актив в предстоящите избори. 

Цветан Цветанов от ГЕРБ отчете законодателни промени в областта на правосъдието, икономически растеж и бюджетен излишък. И се обърна към БСП:
Не можете да се маскирате като перспектива за управленска алтернатива на ГЕРБ като се възползвате от доверието към новия президент и превърнете работата на неговия служебен кабинет като ваш актив.
В отговор Корнелия Нинова от БСП нарече провал предложения дневен ред на правителството и добави:
Народът каза "Не" на тази политика, поиска промяна, избра Румен Радев за президент. Вместо да приемете тази воля и да се оттеглите от властта, започнахте с всички сили да се вкопчвате в нея - опити за ново правителство, бавене на мандати, сега искане за удължаване работата на това Народно събрание. Имахте два месеца от 13 ноември до днес.
От БСП отчетоха готовност за управление след предсрочните избори.
От ДПС призоваха новият парламент да е със стабилно мнозинство, което да излъчи и стабилно правителство. 
От АБВ припомниха, че правителството не се е вслушало в апела на АБВ за кадрови промени и затова президентските избори и референдума са се превърнали във вот против прехода, политиците и правенето на реформи въобще. 
От РБ поискаха този парламент да приеме декларация за препотвърждаване на евроатлантическото си членство. За преосмисляне на членството в ЕС призоваха и АТАКА. Депутатите не се съгласиха посланията им да бъдат излъчвани по БНР и БНТ. Упреци БСП отправи и заради отмяната на блиц-парламентарния контрол. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна