Парламентът започна първия си работен ден за 2017-а с политически декларации

| обновено на 11.01.17 в 12:40
БГНЕС


Парламентът започна първия си работен ден през 2017 година с политически декларации. 

От ГЕРБ посочиха, че БСП не може да използва избора на новия президент и очаквания негов служебен кабинет като актив в предстоящите избори. 

Цветан Цветанов от ГЕРБ отчете законодателни промени в областта на правосъдието, икономически растеж и бюджетен излишък. И се обърна към БСП:
Не можете да се маскирате като перспектива за управленска алтернатива на ГЕРБ като се възползвате от доверието към новия президент и превърнете работата на неговия служебен кабинет като ваш актив.
В отговор Корнелия Нинова от БСП нарече провал предложения дневен ред на правителството и добави:
Народът каза "Не" на тази политика, поиска промяна, избра Румен Радев за президент. Вместо да приемете тази воля и да се оттеглите от властта, започнахте с всички сили да се вкопчвате в нея - опити за ново правителство, бавене на мандати, сега искане за удължаване работата на това Народно събрание. Имахте два месеца от 13 ноември до днес.
От БСП отчетоха готовност за управление след предсрочните избори.
От ДПС призоваха новият парламент да е със стабилно мнозинство, което да излъчи и стабилно правителство. 
От АБВ припомниха, че правителството не се е вслушало в апела на АБВ за кадрови промени и затова президентските избори и референдума са се превърнали във вот против прехода, политиците и правенето на реформи въобще. 
От РБ поискаха този парламент да приеме декларация за препотвърждаване на евроатлантическото си членство. За преосмисляне на членството в ЕС призоваха и АТАКА. Депутатите не се съгласиха посланията им да бъдат излъчвани по БНР и БНТ. Упреци БСП отправи и заради отмяната на блиц-парламентарния контрол. 


print Отпечатай
Още от категорията

Иракският премиер обяви края на Ислямска държава, след отвоюването на джамията Ал-Нури в Мосул

Иракският премиер Хейдер ал Абади обяви края на Ислямска държава, след като правителствените сили отвоюваха от джихадистите джамията в северния град Мосул. Точно там преди три години джихадистите обявиха създаването на своя халифат.   Връщането на джамията ал Нури и минарето ал Хадба на нашия народ ознаменува края на държавата на лъжата , посочи..

публикувано на 29.06.17 в 18:09

Румънските депутати гласуваха вот на доверие на правителството

Депутатите в румънския парламент гласуваха вот на доверие на социалдемократическото правителство на премиера Михай Тудосе, предаде Ройтерс. В подкрепа на кабинета гласуваха Социалдемократите, техният младши коалиционен партньор в лицето на Алианса на либералите и демократите и партията на унгарското малцинство.

публикувано на 29.06.17 в 18:06

ЕК отпуска нови 10,8 милиона евро за подсилване на киберсигурността

Еврокомисията отпуска допълнителни 10,8 милиона евро на 14 държави, за подсилване на компютърната сигурност след последните кибератаки.  Еврокомисарят Джулиан Кинг обясни, че парите ще финансират  мрежата от национални екипи за реагиране при инциденти ЕРИКС. Тя трябва да допълни работата на Европол, който също разполага с център за засичане на..

публикувано на 29.06.17 в 17:37

Общоевропейска пенсионна осигуровка, която важи във всички страни-членки, предлагат от Брюксел

ЕС предлага допълнителна пенсионна осигуровка, която да важи на територията на всички държави-членки. Ако бъде прието предложението, европейците ще могат доброволно да правят индивидуални спестявания за старините си, независимо къде живеят в Европа. Общоевропейският пенсионно-осигурителен продукт ще има едни и същи стандартни характеристики,..

публикувано на 29.06.17 в 17:24

Борисов: Защитата на правата на гражданите, трябва да е приоритет в преговорите по Брекзит

Защитата правата на гражданите трябва да бъде основен приоритет в преговорите по Брекзит, това е подчертал премиерът Бойко Борисов на среща с Мишел Барние , главен преговарящ от страна на Европейската комисия за оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз. Според Борисов, в бъдещото споразумение с Лондон трябва да бъде заложен недискриминационен..

публикувано на 29.06.17 в 17:11

Европа не иска да изолира САЩ на Г-20

Европейските лидери обявиха, че ще работят заедно, за да подчертаят вижданията си за климатичните промени и свободната търговия на срещата на Г-20 следващата седмица. В същото време те няма да се опитват да изолират американския президент Доналд Тръмп , който има различни виждания и по двете теми. Това стана ясно след срещата в Берлин между лидерите на..

публикувано на 29.06.17 в 17:10

Димов: Все още не е ясно кога ще започне спирането на автомобилите без катализатор

Все още не е ясно кога ще се приложи мярката да бъдат спирани от движение колите, които нямат катализатори, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов . Техническото решение е ясно. То е, че трябва да имаш катализатор, но политическото решение не е толкова лесно. От тази гледна точка съм предложил и тече процедура за това да има на..

публикувано на 29.06.17 в 16:47