Нормализирано е електрозахранването в Югоизточна България

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини

| обновено на 11.01.17 в 17:19
БГНЕС

Електрозахранването в Югоизточна България вече е нормализирано. От EVN обещават в най-кратки срокове да възстановят подаването и към няколкото останали без ток селища. Общо 75 екипа на дружеството остават в готовност за реакция в случаи на аварии, предвид на динамичната зимна обстановка.

На територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, без ток са 3 села в област Добрич. Очаква се и там авариите да бъдат отстранени до края на деня.

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини, предаде кореспондентът на БНР Мая Щърбанова.

И днес потреблението на ток остана високо, като надхвърли 7 000 мегавата, сочат данните на Елекроенергийния системен оператор.

Средно с 20 на сто по-високи ще бъдат сметките за ток за декември, в сравнение с миналогодишните, на клиентите от Югоизточна България, очакват от енергодружеството.

От EVN отчетоха и скок от 20 на сто на потреблението на електроенергия.

Търговците на ток  заявиха, че са губили по около 2 милиона лева през последните няколко дни.
print Отпечатай
Свързани новини

Търговците на електроенергия отчетоха загуби заради студеното време

По около 2 милиона лева са губили търговците на ток  през последните няколко дни. Причината е, че заради рекордното потребление на електроенергия бяха ограничени количествата, които АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток" - 2 продаваха на енергийната борса...

публикувано на 11.01.17 в 15:28
Още от категорията

Петър Бакърджиев: България има за какво да се притеснява от заявленията за намаляване на разходите в ЕС

България трябва да се притеснява от заявленията на евккомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, че излизането на  Великобритания от ЕС ще отвори "дупка: от 10-12 милиарда евро  и ако страните на увеличат вноските си, трябва дасе мисли откъде да се вземат..

публикувано на 29.06.17 в 18:26

Иракските военни очакват битката за Мосул да приключи до дни

Иракската армия очаква дългата битка за Мосул да приключи през следващите няколко дни. След осем месеца ожесточени градски боеве в Мосул иракските военни обявиха днес, че са поели контрола над джамията, където "Ислямска държава" обяви своя халифат преди три..

обновено на 29.06.17 в 18:13

Асен Колев: Никой няма интерес от това, което се случва в Асеновград

Никой няма интерес от това, което се случва в Асеновград, заяви в предаването "Нещо повече" Асен Колев – член на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси: Не мога да разбера кой има интерес един битов скандал..

публикувано на 29.06.17 в 17:48

Цената на тока за бита ще се повиши с до 1,5% от първи юли

От 1-и юли цената на тока за бита ще бъде повишена средно с до процент и половина. Това съобщиха за "Хоризонт" от Комисията за енергийно и водно регулиране. Досегашните разчети на регулатора предвиждаха поскъпване от 1,38  на сто, но заради планираното..

публикувано на 29.06.17 в 17:40

Петимата подсъдими за убийството на Борис Немцов бяха признати за виновни

Руски съдебни заседатели признаха за виновни петимата мъже, подсъдими за поръчковото убийство на руския опозиционен лидер Борис Немцов през 2015 г. в центъра на Москва. Според 12-те заседатели в Московския окръжен военен съд петимата подсъдими от чеченски..

обновено на 29.06.17 в 17:30

Бактерии и нанодиаманти срещу токсини

Има микроорганизми, на които има защо да завиждаме. Бактериите от рода „Псевдомонас” са от тях - те не само са своеобразни шампиони по оцеляване, но могат да използват алтернативни енергийни източници, благодарение на което успяват да се опазят от агресията..

публикувано на 29.06.17 в 17:15

Карлос Контрера: Полицията трябва да може да прилага и сила, когато е необходимо

Полицаите трягбва да получат подкрепа и да могат да прилагат сила, когато е необходимо, заяви в предаването "Нещо повече" Карлос Контрера – член на организационния съвет на ВМРО и общински съветник в София. След станалото в Асеновград той написа..

публикувано на 29.06.17 в 17:13