Нормализирано е електрозахранването в Югоизточна България

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини

| обновено на 11.01.17 в 17:19
БГНЕС

Електрозахранването в Югоизточна България вече е нормализирано. От EVN обещават в най-кратки срокове да възстановят подаването и към няколкото останали без ток селища. Общо 75 екипа на дружеството остават в готовност за реакция в случаи на аварии, предвид на динамичната зимна обстановка.

На територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, без ток са 3 села в област Добрич. Очаква се и там авариите да бъдат отстранени до края на деня.

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини, предаде кореспондентът на БНР Мая Щърбанова.

И днес потреблението на ток остана високо, като надхвърли 7 000 мегавата, сочат данните на Елекроенергийния системен оператор.

Средно с 20 на сто по-високи ще бъдат сметките за ток за декември, в сравнение с миналогодишните, на клиентите от Югоизточна България, очакват от енергодружеството.

От EVN отчетоха и скок от 20 на сто на потреблението на електроенергия.

Търговците на ток  заявиха, че са губили по около 2 милиона лева през последните няколко дни.
Свързани новини

Търговците на електроенергия отчетоха загуби заради студеното време

По около 2 милиона лева са губили търговците на ток  през последните няколко дни. Причината е, че заради рекордното потребление на електроенергия бяха ограничени количествата, които АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток" - 2 продаваха на енергийната борса...

публикувано на 11.01.17 в 15:28
Още от категорията

Здраве и стил на живот - избрано от печата

НЗОК планира рекорден ръст в парите за болници и лекарства, информира СЕГА . Двойно по-голям ще е ръстът в бюджета на здравната каса за 2018 г. в сравнение с предните години и традиционно ще отиде за болници и лекарства - перата с най-големи..

публикувано на 18.10.17 в 08:10

Дискусия за донорството на стволови клетки ще се проведе в София

Дискусия за донорството на стволови клетки се организира следобед в Българския червен кръст.  На форума бъдат обсъдени проблемите в тази област и възможните решения, както и въпроси, свързани с държавната политика в подкрепа на донорството. 

публикувано на 18.10.17 в 07:55

Шествие в памет на жертвите на тероризма в Брюксел

Работещи в българските служби за спешна помощ ще се включат в шествие в памет на жертвите на терористичните атаки и в подкрепа на колегите си днес в Брюксел.  Представители на близо 60 служби за спешна помощ от страните членки на Европейския съюз ще..

публикувано на 18.10.17 в 07:46
Патриарх Неофит

Българският патрирах Неофит ще участва в молитвено служение в Граничкия манастир "Свети Лука"

Патрирах Неофит ще участва в молитвено служение в Граничкия манастир "Свети Лука" до кюстендилското село  Граница по повод храмовия празник. Тържествената литургия започва в 9.00 часа.  За празника на евангелист Лука, в Кюстендил ще бъде направена..

публикувано на 18.10.17 в 07:45

Четирима души бяха ранени при сблъсъци между полицията и демонстранти в Украйна

Четирима души бяха ранени при сблъсъци между полицията и демонстранти, настояващи за големи реформи в украинската столица Киев, предаде ВВС. Протестиращите призовават за създаването на антикорупционен съд, депутатите да загубят имунитета си от наказателно..

публикувано на 18.10.17 в 07:37

Преглед на печата

"Труд" цитира премиера Борисов във водещото си заглавие  "Вдигнете заплатите!". Той заяви това на бизнес форум в София. Правителството е отделило 700 милиона лева от бюджета за догодина за повишаване на доходите във всички сфери, каза още..

публикувано на 18.10.17 в 07:25

Две трети от европейците са на мнение, че страните им са спечелили от членството в ЕС

Две трети от европейците смятат, че техните страни са спечелили от членството си в Европейския съюз. Това сочи проучване, резултатите от което ще бъдат публикувани днес, съобщават от представителството на Европейския парламент у нас.  Делът на хората,..

публикувано на 18.10.17 в 07:15