Нормализирано е електрозахранването в Югоизточна България

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини
| обновено на 11.01.17 в 17:19
БГНЕС

Електрозахранването в Югоизточна България вече е нормализирано. От EVN обещават в най-кратки срокове да възстановят подаването и към няколкото останали без ток селища. Общо 75 екипа на дружеството остават в готовност за реакция в случаи на аварии, предвид на динамичната зимна обстановка.

На територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, без ток са 3 села в област Добрич. Очаква се и там авариите да бъдат отстранени до края на деня.

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини, предаде кореспондентът на БНР Мая Щърбанова.

И днес потреблението на ток остана високо, като надхвърли 7 000 мегавата, сочат данните на Елекроенергийния системен оператор.

Средно с 20 на сто по-високи ще бъдат сметките за ток за декември, в сравнение с миналогодишните, на клиентите от Югоизточна България, очакват от енергодружеството.

От EVN отчетоха и скок от 20 на сто на потреблението на електроенергия.

Търговците на ток  заявиха, че са губили по около 2 милиона лева през последните няколко дни.
Свързани новини

Търговците на електроенергия отчетоха загуби заради студеното време

По около 2 милиона лева са губили търговците на ток  през последните няколко дни. Причината е, че заради рекордното потребление на електроенергия бяха ограничени количествата, които АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток" - 2 продаваха на енергийната борса...

публикувано на 11.01.17 в 15:28
Още от категорията

Възстановено е движението на влаковете в участъка Долна махала – Карлово

Възстановено е движението на влаковете в участъка Долна махала – Карлово.  Движението на влаковете беше спряно сутринта заради свличане на скална маса от южната страна на тунела, близо до спирка Песнопой. Часове наред пътниците се..

обновено на 22.03.18 в 15:46

За измамите с козметика

Ако търсите вечна младост, можете да я откриете в интернет, където многобройни сайтове рекламират "чудесата“, които можете да постигнете само срещу 100-150 лева и само за месец да се опънат всичките ви бръчки. Така правели в Холивуд, а еликсирът..

публикувано на 22.03.18 в 15:17

Усложнена е обстановката в страната

Обстановката в страната се усложнява заради снеговалеж и вятър. Остават в сила предупрежденията за опасно време. Оранжев е кодът за цяла Северна България , както и за Софийско , Пернишко и Кюстендилско . За утре такъв код е обявен за всички..

обновено на 22.03.18 в 15:15
Сирийски войници в покрайнините на град Харастра в Източна Гута преди старта на евакуацията на бунтовници и техни семейства.

Сразени сирийски бунтовници напускат град в Източна Гута

Сирийски бунтовници и техните семейства започнаха да напускат днес ключов град в Източна Гута в първата сделка за евакуация от анклава край Дамаск, предаде АФП. Държавната телевизия обяви малко след обед, че „547 души са напуснали Хараста..

публикувано на 22.03.18 в 15:05

Автобус и ТИР катастрофираха на пътя Бяла – Русе на разклона за град Две могили

Верижна катастрофа е станала на пътя Бяла – Русе на разклона за град Две могили. Автобус на фирма "Етап" се е блъснал в движещ се пред него ТИР. Няколко души от автобуса са леко ранени.  Движението се отклонява през град Две могили. От Русе са..

публикувано на 22.03.18 в 14:58

В Пловдивско и в Айтоско спасяват бедстващи щъркели

Бедстващи щъркели се появиха край айтоското село Караново. Около 20 птици са застрашени от измръзване, търсят се доброволци за спасяването им, каза за "Хоризонт" говорителят на Общината: "Улавянето им е много трудно. Те могат да станат..

публикувано на 22.03.18 в 14:53

Отбелязваме Световния ден на водата

22 март е обявен за Световен ден на водата.  Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието, проведена през 1992 година в Рио де Жанейро, Бразилия.  Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната..

публикувано на 22.03.18 в 14:48