Нормализирано е електрозахранването в Югоизточна България

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини

| обновено на 11.01.17 в 17:19
БГНЕС

Електрозахранването в Югоизточна България вече е нормализирано. От EVN обещават в най-кратки срокове да възстановят подаването и към няколкото останали без ток селища. Общо 75 екипа на дружеството остават в готовност за реакция в случаи на аварии, предвид на динамичната зимна обстановка.

На територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, без ток са 3 села в област Добрич. Очаква се и там авариите да бъдат отстранени до края на деня.

На територията на област Добрич без вода са 15 населени места от пет общини, предаде кореспондентът на БНР Мая Щърбанова.

И днес потреблението на ток остана високо, като надхвърли 7 000 мегавата, сочат данните на Елекроенергийния системен оператор.

Средно с 20 на сто по-високи ще бъдат сметките за ток за декември, в сравнение с миналогодишните, на клиентите от Югоизточна България, очакват от енергодружеството.

От EVN отчетоха и скок от 20 на сто на потреблението на електроенергия.

Търговците на ток  заявиха, че са губили по около 2 милиона лева през последните няколко дни.
print Отпечатай
Свързани новини

Търговците на електроенергия отчетоха загуби заради студеното време

По около 2 милиона лева са губили търговците на ток  през последните няколко дни. Причината е, че заради рекордното потребление на електроенергия бяха ограничени количествата, които АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток" - 2 продаваха на енергийната борса...

публикувано на 11.01.17 в 15:28
Още от категорията

Привърженици на ВМРО-ДПМНЕ блокираха един от централните булеварди в Скопие

Привърженици на ВМРО-ДПМНЕ блокираха един от централните булеварди в Скопие с искане за нови парламентарни избори. Обстановката в града е напрегната след снощните размирици. Полицейското присъствие около парламента е засилено, след като политиците и днес не..

публикувано на 28.04.17 в 21:41

Учителите в Шумен с по-високо заплащане от договореното в Националния колективен трудов договор

В Шумен учителските синдикати и общината договориха по-добри условия от разписаните в  Националния колективен трудов договор. Днес е подписано новото споразумение, което ще бъде в сила в следващите две години и засяга общо 1600 души педагогически и..

публикувано на 28.04.17 в 21:24

Ново силно земетресение в Чили

Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси чилийската столица Сантяго, съобщи Ройтерс, като цитира Геофизичния институт на САЩ. През изминалата седмица в Чили станаха няколко труса. Единият от тях, в понеделник, бе с магнитуд 6,9, припомня Ройтерс.

публикувано на 28.04.17 в 20:47
Мигранти

Седем души са задържани в Бургас за нелегално превеждане на мигранти

Общо седем души са задържани при две специализирани полицейски акции в Бургас и региона. Шестима от тях са с повдигнати обвинения за каналджийство на мигранти, а един избягал затворник е заловен в къща, пълна с наркотици и оръжие. Сред заловените има и..

публикувано на 28.04.17 в 20:43

Иновативно осветление с регулируема светлина по бул. "Мария Луиза"

Екип от транспортния отдел на Софийска община извърши проверка около поставянето на нови стълбове и осветление в близост до Централната жп гара в София. Започната е реализацията на проекта за подмяна на уличното осветление по бул. „Мария Луиза“ в участъка..

публикувано на 28.04.17 в 18:30

Обстановката в Скопие е спокойна, водещите партии призоваха гражданите към сдържаност

Водещите политически партии в Македония призоваха гражданите към сдържаност и спокойствие след снощния щурм на парламента, при който бяха ранени близо 100 души. Няколко часа вече подстъпите към сградата на македонския парламент..

обновено на 28.04.17 в 17:51
Синьо бърдо

Мечтата на хората в Синьо бърдо е да възстановят храма, съборен през 1964 година

В землището на Врачанското село Синьо бърдо има интересни местности като „Бачището“, „Чепина“, „Поповица“, „Мирова могила“, „Райкьовец“, „Староселски камик“. Жителите са били около 2 000, сега са не повече от 300, а повечето от 500-те къщи..

публикувано на 28.04.17 в 17:49