За по-малко от седмица

Над 150 сигнала за замръзнали инсталации или водомери са получени в "Софийска вода"

Над 150 сигнала за замръзнали инсталации или водомери са получени в "Софийска вода" от началото на поредицата от дни с минусови температури - от събота до момента, съобщиха за Радио София от дружеството. В момента в столицата няма райони без вода заради аварии по разпределителната мрежа.

Сигналите са предимно за замръзнали сградни инсталации, обобщи Валентин Милушев, стратегически мениджър в отдел "Управление на мрежите" в дружеството. Екипи на "Софийска вода" се отзовават на всички сигнали, а ангажимент на собствениците е да подготвят инсталацията след водомерния възел. Ако има проблем в тази част, отстраняването му е за тяхна сметка. Независимо, че не е задължение на компанията, оттам съдействат на възрастни хора и на абонати в отдалечени места, каза Милушев. Всеки един случай се разглежда отделно.

Най-добрият начин за предпазване на инсталациите в необитаеми сгради е водата от тях да бъде източена. В последните дни е имало случаи на замръзнали инсталации в обитаеми сгради - например в жилищни блокове, в които хоризонталната водопроводна инсталация преминава през мазетата. Ако има липсващи или счупени прозорци в мазетата, те трябва да бъдат сменени. Същото се отнася и за водомерните шахти в къщите с дворове - желателна е те да се поддържат сухи и изолирани.

До покачването на температурите до нормалните за сезона стойности, от "Софийска вода" са преустановили плановите ремонтни дейности.

Чуйте повече в разговора с Валентин Милушев.

print Отпечатай
Още от категорията

Привърженици на ВМРО-ДПМНЕ блокираха един от централните булеварди в Скопие

Привърженици на ВМРО-ДПМНЕ блокираха един от централните булеварди в Скопие с искане за нови парламентарни избори. Обстановката в града е напрегната след снощните размирици. Полицейското присъствие около парламента е засилено, след като политиците и днес не можаха да намерят общ език. Събранието на Македония беше отцепено от около 500 полицаи още в..

публикувано на 28.04.17 в 21:41

Учителите в Шумен с по-високо заплащане от договореното в Националния колективен трудов договор

В Шумен учителските синдикати и общината договориха по-добри условия от разписаните в  Националния колективен трудов договор. Днес е подписано новото споразумение, което ще бъде в сила в следващите две години и засяга общо 1600 души педагогически и непедагогически персонал.  Млад учител стартира с 660 лв. заплата, директорите с 825 лв. При пенсиониране..

публикувано на 28.04.17 в 21:24

Ново силно земетресение в Чили

Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси чилийската столица Сантяго, съобщи Ройтерс, като цитира Геофизичния институт на САЩ. През изминалата седмица в Чили станаха няколко труса. Единият от тях, в понеделник, бе с магнитуд 6,9, припомня Ройтерс.

публикувано на 28.04.17 в 20:47
Мигранти

Седем души са задържани в Бургас за нелегално превеждане на мигранти

Общо седем души са задържани при две специализирани полицейски акции в Бургас и региона. Шестима от тях са с повдигнати обвинения за каналджийство на мигранти, а един избягал затворник е заловен в къща, пълна с наркотици и оръжие. Сред заловените има и жена, която е от Бургас. Останалите участници в групата са от Карнобат и Средец.  Двама от тях са..

публикувано на 28.04.17 в 20:43

Иновативно осветление с регулируема светлина по бул. "Мария Луиза"

Екип от транспортния отдел на Софийска община извърши проверка около поставянето на нови стълбове и осветление в близост до Централната жп гара в София. Започната е реализацията на проекта за подмяна на уличното осветление по бул. „Мария Луиза“ в участъка между Централна автогара и бул. „Опълченска“. Изгражда се изцяло ново улично осветление, тъй като..

публикувано на 28.04.17 в 18:30

Обстановката в Скопие е спокойна, водещите партии призоваха гражданите към сдържаност

Водещите политически партии в Македония призоваха гражданите към сдържаност и спокойствие след снощния щурм на парламента, при който бяха ранени близо 100 души. Няколко часа вече подстъпите към сградата на македонския парламент са блокирани от силите за борба с безредици. Засега не се очертава повторение на снощната..

обновено на 28.04.17 в 17:51
Синьо бърдо

Мечтата на хората в Синьо бърдо е да възстановят храма, съборен през 1964 година

В землището на Врачанското село Синьо бърдо има интересни местности като „Бачището“, „Чепина“, „Поповица“, „Мирова могила“, „Райкьовец“, „Староселски камик“. Жителите са били около 2 000, сега са не повече от 300, а повечето от 500-те къщи отдавна са пусти и заключени. Повечето хора са възрастни и се събират в понеделник, сряда и петък в..

публикувано на 28.04.17 в 17:49