Опашка от тирове и автомобили се образува на изхода на Добрич към Варна

Обстановката в Сливенско се нормализира

| обновено на 11.01.17 в 17:30
БГНЕС

Километрична опашка от тирове и автомобили се е образувала на изхода на Добрич в посока Варна. Заради влошените метеорологични условия през нощта пътят беше затворен и все още движението по него е забранено за всички видове автомобили.

Хора, тръгнали с информацията, че пътят Добрич - Варна е отворен, са достигнали до загражденията на КАТ и часове наред чакат пътят да бъде отворен. Някои стоят там от часове и не могат да се върнат назад, тъй като пътят е блокиран от други чакащи автомобили. Така единствената надежда на шофьорите е скоро от Областното пътно управление да си свършат работата.

Всички общински пътища в община Сливен са проходими при зимни условия. Няма затруднения при доставките на хляб и стоки от първа необходимост за населените места в общината. Навсякъде има ток. Част от болните на хемодиализа са хоспитализирани, но има и такива, които са отказали да бъдат настанени в болницата. При необходимост, за транспортирането отново ще им бъде оказана помощ. Автобусните спирки и подходите към общественозначими обекти също са обработени. Няма затруднение за движението на обществения транспорт в областния център.  Отворени за преминаване на автомобили до 10 тона са проходите Котленски, Твърдишки и Вратник. Подбалканският път Сливен- Твърдица - Гурково днес беше отворен. По пътя Сливен -Ямбол и Нова Загора - Раднево могат да преминават автомобили над 12 тона. Разрешен за всички леки, лекотоварни и товарни автомобили е пътят Сливен-Нова Загора.
print Отпечатай
Още от категорията

Привърженици на ВМРО-ДПМНЕ блокираха един от централните булеварди в Скопие

Привърженици на ВМРО-ДПМНЕ блокираха един от централните булеварди в Скопие с искане за нови парламентарни избори. Обстановката в града е напрегната след снощните размирици. Полицейското присъствие около парламента е засилено, след като политиците и днес не можаха да намерят общ език. Събранието на Македония беше отцепено от около 500 полицаи още в..

публикувано на 28.04.17 в 21:41

Учителите в Шумен с по-високо заплащане от договореното в Националния колективен трудов договор

В Шумен учителските синдикати и общината договориха по-добри условия от разписаните в  Националния колективен трудов договор. Днес е подписано новото споразумение, което ще бъде в сила в следващите две години и засяга общо 1600 души педагогически и непедагогически персонал.  Млад учител стартира с 660 лв. заплата, директорите с 825 лв. При пенсиониране..

публикувано на 28.04.17 в 21:24

Ново силно земетресение в Чили

Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси чилийската столица Сантяго, съобщи Ройтерс, като цитира Геофизичния институт на САЩ. През изминалата седмица в Чили станаха няколко труса. Единият от тях, в понеделник, бе с магнитуд 6,9, припомня Ройтерс.

публикувано на 28.04.17 в 20:47
Мигранти

Седем души са задържани в Бургас за нелегално превеждане на мигранти

Общо седем души са задържани при две специализирани полицейски акции в Бургас и региона. Шестима от тях са с повдигнати обвинения за каналджийство на мигранти, а един избягал затворник е заловен в къща, пълна с наркотици и оръжие. Сред заловените има и жена, която е от Бургас. Останалите участници в групата са от Карнобат и Средец.  Двама от тях са..

публикувано на 28.04.17 в 20:43

Иновативно осветление с регулируема светлина по бул. "Мария Луиза"

Екип от транспортния отдел на Софийска община извърши проверка около поставянето на нови стълбове и осветление в близост до Централната жп гара в София. Започната е реализацията на проекта за подмяна на уличното осветление по бул. „Мария Луиза“ в участъка между Централна автогара и бул. „Опълченска“. Изгражда се изцяло ново улично осветление, тъй като..

публикувано на 28.04.17 в 18:30

Обстановката в Скопие е спокойна, водещите партии призоваха гражданите към сдържаност

Водещите политически партии в Македония призоваха гражданите към сдържаност и спокойствие след снощния щурм на парламента, при който бяха ранени близо 100 души. Няколко часа вече подстъпите към сградата на македонския парламент са блокирани от силите за борба с безредици. Засега не се очертава повторение на снощната..

обновено на 28.04.17 в 17:51
Синьо бърдо

Мечтата на хората в Синьо бърдо е да възстановят храма, съборен през 1964 година

В землището на Врачанското село Синьо бърдо има интересни местности като „Бачището“, „Чепина“, „Поповица“, „Мирова могила“, „Райкьовец“, „Староселски камик“. Жителите са били около 2 000, сега са не повече от 300, а повечето от 500-те къщи отдавна са пусти и заключени. Повечето хора са възрастни и се събират в понеделник, сряда и петък в..

публикувано на 28.04.17 в 17:49