Опашка от тирове и автомобили се образува на изхода на Добрич към Варна

Обстановката в Сливенско се нормализира

| обновено на 11.01.17 в 17:30
БГНЕС

Километрична опашка от тирове и автомобили се е образувала на изхода на Добрич в посока Варна. Заради влошените метеорологични условия през нощта пътят беше затворен и все още движението по него е забранено за всички видове автомобили.

Хора, тръгнали с информацията, че пътят Добрич - Варна е отворен, са достигнали до загражденията на КАТ и часове наред чакат пътят да бъде отворен. Някои стоят там от часове и не могат да се върнат назад, тъй като пътят е блокиран от други чакащи автомобили. Така единствената надежда на шофьорите е скоро от Областното пътно управление да си свършат работата.

Всички общински пътища в община Сливен са проходими при зимни условия. Няма затруднения при доставките на хляб и стоки от първа необходимост за населените места в общината. Навсякъде има ток. Част от болните на хемодиализа са хоспитализирани, но има и такива, които са отказали да бъдат настанени в болницата. При необходимост, за транспортирането отново ще им бъде оказана помощ. Автобусните спирки и подходите към общественозначими обекти също са обработени. Няма затруднение за движението на обществения транспорт в областния център.  Отворени за преминаване на автомобили до 10 тона са проходите Котленски, Твърдишки и Вратник. Подбалканският път Сливен- Твърдица - Гурково днес беше отворен. По пътя Сливен -Ямбол и Нова Загора - Раднево могат да преминават автомобили над 12 тона. Разрешен за всички леки, лекотоварни и товарни автомобили е пътят Сливен-Нова Загора.
Още от категорията

Здраве и стил на живот - избрано от печата

НЗОК планира рекорден ръст в парите за болници и лекарства, информира СЕГА . Двойно по-голям ще е ръстът в бюджета на здравната каса за 2018 г. в сравнение с предните години и традиционно ще отиде за болници и лекарства - перата с най-големи преразходи и съмнителен контрол при разходването на средствата. Парите на НЗОК догодина ще скочат с..

публикувано на 18.10.17 в 08:10

Дискусия за донорството на стволови клетки ще се проведе в София

Дискусия за донорството на стволови клетки се организира следобед в Българския червен кръст.  На форума бъдат обсъдени проблемите в тази област и възможните решения, както и въпроси, свързани с държавната политика в подкрепа на донорството. 

публикувано на 18.10.17 в 07:55

Шествие в памет на жертвите на тероризма в Брюксел

Работещи в българските служби за спешна помощ ще се включат в шествие в памет на жертвите на терористичните атаки и в подкрепа на колегите си днес в Брюксел.  Представители на близо 60 служби за спешна помощ от страните членки на Европейския съюз ще участват в събитието.  Пред Хоризонт Беноа  Вивие е от неправителствената Асоциация на спешния телефон..

публикувано на 18.10.17 в 07:46
Патриарх Неофит

Българският патрирах Неофит ще участва в молитвено служение в Граничкия манастир "Свети Лука"

Патрирах Неофит ще участва в молитвено служение в Граничкия манастир "Свети Лука" до кюстендилското село  Граница по повод храмовия празник. Тържествената литургия започва в 9.00 часа.  За празника на евангелист Лука, в Кюстендил ще бъде направена първа копка за нов параклис към бъдещо детско православно училище. 

публикувано на 18.10.17 в 07:45

Четирима души бяха ранени при сблъсъци между полицията и демонстранти в Украйна

Четирима души бяха ранени при сблъсъци между полицията и демонстранти, настояващи за големи реформи в украинската столица Киев, предаде ВВС. Протестиращите призовават за създаването на антикорупционен съд, депутатите да загубят имунитета си от наказателно преследване и за промени в избирателната система. Те се заканиха да останат пред парламента като..

публикувано на 18.10.17 в 07:37

Преглед на печата

"Труд" цитира премиера Борисов във водещото си заглавие  "Вдигнете заплатите!". Той заяви това на бизнес форум в София. Правителството е отделило 700 милиона лева от бюджета за догодина за повишаване на доходите във всички сфери, каза още министър-председателят. Той добави, че управляващите променят над сто закона, за да изпълнят обещанието си за..

публикувано на 18.10.17 в 07:25

Две трети от европейците са на мнение, че страните им са спечелили от членството в ЕС

Две трети от европейците смятат, че техните страни са спечелили от членството си в Европейския съюз. Това сочи проучване, резултатите от което ще бъдат публикувани днес, съобщават от представителството на Европейския парламент у нас.  Делът на хората, които виждат ползи от европейската интеграция на страната си, се е увеличил от 60% през септември..

публикувано на 18.10.17 в 07:15