Опашка от тирове и автомобили се образува на изхода на Добрич към Варна

Обстановката в Сливенско се нормализира

| обновено на 11.01.17 в 17:30
БГНЕС

Километрична опашка от тирове и автомобили се е образувала на изхода на Добрич в посока Варна. Заради влошените метеорологични условия през нощта пътят беше затворен и все още движението по него е забранено за всички видове автомобили.

Хора, тръгнали с информацията, че пътят Добрич - Варна е отворен, са достигнали до загражденията на КАТ и часове наред чакат пътят да бъде отворен. Някои стоят там от часове и не могат да се върнат назад, тъй като пътят е блокиран от други чакащи автомобили. Така единствената надежда на шофьорите е скоро от Областното пътно управление да си свършат работата.

Всички общински пътища в община Сливен са проходими при зимни условия. Няма затруднения при доставките на хляб и стоки от първа необходимост за населените места в общината. Навсякъде има ток. Част от болните на хемодиализа са хоспитализирани, но има и такива, които са отказали да бъдат настанени в болницата. При необходимост, за транспортирането отново ще им бъде оказана помощ. Автобусните спирки и подходите към общественозначими обекти също са обработени. Няма затруднение за движението на обществения транспорт в областния център.  Отворени за преминаване на автомобили до 10 тона са проходите Котленски, Твърдишки и Вратник. Подбалканският път Сливен- Твърдица - Гурково днес беше отворен. По пътя Сливен -Ямбол и Нова Загора - Раднево могат да преминават автомобили над 12 тона. Разрешен за всички леки, лекотоварни и товарни автомобили е пътят Сливен-Нова Загора.
print Отпечатай
Още от категорията

Петър Бакърджиев: България има за какво да се притеснява от заявленията за намаляване на разходите в ЕС

България трябва да се притеснява от заявленията на евккомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, че излизането на  Великобритания от ЕС ще отвори "дупка: от 10-12 милиарда евро  и ако страните на увеличат вноските си, трябва дасе мисли откъде да се вземат тези пари. Това заяви в предаването "Нещо повече" Петър Бакърджиев от Института за правни анализи и..

публикувано на 29.06.17 в 18:26

Иракските военни очакват битката за Мосул да приключи до дни

Иракската армия очаква дългата битка за Мосул да приключи през следващите няколко дни. След осем месеца ожесточени градски боеве в Мосул иракските военни обявиха днес, че са поели контрола над джамията, където "Ислямска държава" обяви своя халифат преди три години. Бойците на джихадистите, които все още не победени, са блокирани в няколко квартала в..

обновено на 29.06.17 в 18:13

Асен Колев: Никой няма интерес от това, което се случва в Асеновград

Никой няма интерес от това, което се случва в Асеновград, заяви в предаването "Нещо повече" Асен Колев – член на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси: Не мога да разбера кой има интерес един битов скандал между пет човека,   да се превърне междуетнически.  Никой няма полза от това, което се случва а..

публикувано на 29.06.17 в 17:48

Цената на тока за бита ще се повиши с до 1,5% от първи юли

От 1-и юли цената на тока за бита ще бъде повишена средно с до процент и половина. Това съобщиха за "Хоризонт" от Комисията за енергийно и водно регулиране. Досегашните разчети на регулатора предвиждаха поскъпване от 1,38  на сто, но заради планираното увеличение на цената на природния газ с близо 2 на сто, се променя и прогнозната цена на тока...

публикувано на 29.06.17 в 17:40

Петимата подсъдими за убийството на Борис Немцов бяха признати за виновни

Руски съдебни заседатели признаха за виновни петимата мъже, подсъдими за поръчковото убийство на руския опозиционен лидер Борис Немцов през 2015 г. в центъра на Москва. Според 12-те заседатели в Московския окръжен военен съд петимата подсъдими от чеченски произход са отговорни за убийството на 55-годишния Немцов. Един от петимата признати за виновни е..

обновено на 29.06.17 в 17:30

Бактерии и нанодиаманти срещу токсини

Има микроорганизми, на които има защо да завиждаме. Бактериите от рода „Псевдомонас” са от тях - те не само са своеобразни шампиони по оцеляване, но могат да използват алтернативни енергийни източници, благодарение на което успяват да се опазят от агресията на какви ли не токсични вещества в околната среда. Отгоре на всичко, когато „заработят в екип” с..

публикувано на 29.06.17 в 17:15

Карлос Контрера: Полицията трябва да може да прилага и сила, когато е необходимо

Полицаите трягбва да получат подкрепа и да могат да прилагат сила, когато е необходимо, заяви в предаването "Нещо повече" Карлос Контрера – член на организационния съвет на ВМРО и общински съветник в София. След станалото в Асеновград той написа писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, в което иска по-твърди мерки от страна на..

публикувано на 29.06.17 в 17:13