Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джоди Лукоки иска да напусне "Лудогорец"

Джоди Лукоки
Снимка: uefa.com

Крилото Джоди Лукоки иска да напусне Лудогорец, за да получи повече игрово време.

  Роденият в Конго, но израснал в Холандия, офанзивен футболист очаква оферти до края на зимния трансферен прозорец.

  През есента той записа участие в 19 срещи на разградчани, но само в седем от тях започна като титуляр.

  "Конкурентите ми се представят много добре, но аз също искам да играя. Ако не получа шансове тук, по-добре да намеря решение на друго място. Отборът се справя много добре. Участвахме в групите на Шампионскака лига, класирахме се за Лига Европа. Водим в българското първенство. Но лично аз съм със смесени чувства. Играх в Шампионската лига на някои от най-големите стадиони в Европа, което никой не може да ми отнеме. Но игровото ми време беше малко. В някои мачове бях 90 минути на пейката, което е тежко. Всеки иска да играе повече, това важи и за мен", коментира 24-годишният Лукоки.

  "Не съм сигурен, че в Лудогорец има перспектива за мен. От клуба ме увериха, че разчитат на мен, но аз съм наясно със ситуацията. Един от конкурентите ми - Джонатан Кафу, например, във всеки мач се справя много добре. Той е много силен футболист, но за мен е трудно, защото не получавам много минути през този сезон.

Трябва да намерим решение. За мен няма значение дали ще бъда продаден, преотстъпването също е опция. Най-важното е да играя. Всичко сега зависи от Лудогорец. Би било прекрасно, ако се намери начин да се върна в Холандия, където живее приятелката и семейството ми.

Поддържам всекидневна връзка с тях, но е трудно, особено когато не играя. Гони ме носталгия. На този етап, обаче, няма нищо конкретно. Все още има време до края на трансферния прозорец. Ще видим какво ще се случи. Надявам се нещата да се развият по най-добрия начин за мен", допълни той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени